Nem csak sport (képgalériával)2020. augusztus 3. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9524_0_300.jpgAz ország több pontjáról is érkeztek karatésok Ózdra szombaton. A nap több programpontot is tartalmazott. Ennek első helyszínét az egyik, városunkban működő étterem adta, ahol az IJKA Magyarország tartotta meg elnökségi ülését. Ezt klubvezetői edzés követte, amelynek során megemlékezést is tartottak.

Az egyik helyi étteremben találkoztak szombaton az IJKA Magyarország vezetőségi tagjai és klubvezetői, ahol megtartották elnökségi ülésüket. Az eseményre Hafuzi Avnija az IJKA Világszövetség elnöke, és az IJKA Hungary ügyvezető elnöke is városunkba látogatott. Rajta kívül pedig Vitkó László is jelen volt, aki évtizedek óta űzi a távol-keleti küzdősportot. Ő három évvel ezelőtt Szófiában, Kato mesternél szerezte meg a 3 danos fokozatot, Magyarországon pedig szakedzői képesítést is szerzett. Lászlót sokan az egyik közkedvelt valóságshow-ból ismerhetik, holott ez csak egy rövidebb epizódja volt életének. A program a Shobukai Shotokan Karate Egyesület edzőtermében folytatódott. Ott a résztvevők Sadashige Kato, 9 danos mester, az IJKA Karate Szövetség fő instruktora előtt rótták le tiszteletüket, aki idén tavasszal hunyt el.

„Kato sensei tavasszal elhagyott minket, és az utolsó nemzetközi edzőtáborát itt tartotta Ózdon. Erre több mint húsz országból érkeztek karatékák. Nagyon büszkék vagyunk, hogy itt Ózd ilyen nemes helyszínné vált, és ennek az egyéves évfordulóját ünnepeljük meg egy szertartás keretén belül” - mondta Vitkó László, 3 danos mester.

Vitkó László stábunknak a sporton kívüli életéről is beszélt. Így például megtudtuk, hogy hosszú ideig élt külföldön, az alatt pedig több éttermet is vezetett. Kiemelte, hogy a gasztronómia, illetve a borok világa is közel áll hozzá. A sporttól azonban sohasem szakadt el, hiszen azt a külföldön töltött évek alatt is aktívan űzte, és komoly sportsikereket ért el. A megemlékezés után klubvezetői edzést tartottak. László bátyja, Ferenc is gyermekkora óta űzi a karatét. E mellett a Shobukai Shotokan Karate Egyesületet vezeti, amelynek elnöke és edzője is egyben. Őt az elért sikerekről kérdeztük.

„Nagyon sok jó versenyző volt, aki országos bajnokságokon, és nemzetközi versenyeken is sikeresen szerepelt. Számos ilyen versenyzőnk volt, hála Istennek” - nyilatkozta Vitkó Ferenc, az IJKA főtitkára, a Sho Bu Kai Dojo Shotokan Karate Egyesület elnöke.

Az egész napos program a Tiszti Kaszinó épületében fejeződött be, ahol az egyesület megtartotta közgyűlését. Itt egyebek mellett a szervezet éves programját beszélték meg.


524_0_t 524_1_t 524_2_t 524_3_t
524_4_t 524_5_t 524_6_t 524_7_t
524_8_t 524_9_t 524_10_t 524_11_t
524_12_t 524_13_t
Vissza