Tartalmas programok (képgalériával)2020. július 30. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/9515_0_300.jpgTúszejtés és lövöldözés volt városunkban. Persze ez mind csak egy bemutató keretében. Tegnap az Ózd Városi Rendészet munkatársa látogatott el négylábú társával Rióval, az Újváros Téri Általános Iskola udvarára. A szituációs gyakorlatot az Erzsébet-tábor keretében tekinthették meg a fiatalok, amelyet természetesen nagyon élveztek. Ma délelőtt pedig gyümölcssalátát készítettek az intézmény aulájában. Ezen kívül más érdekes programok is színesítik a hetet.

Durkó Gábor az Ózd Városi Rendészet munkatársa szólít fel egy padon alvó férfit, hogy igazolja személyazonosságát. Ám közben megjelenik a férfi barátja is. A rendész négylábú társa, Rió pedig hamar pontot tesz az ügy végére. A szituációkat ezúttal nem városunk utcáin produkálta az élet, hanem az Újváros Téri Általános Iskola udvarán. A látványos bemutatót az Erzsébet-tábor fiataljainak tartották tegnap délután.

„Szeretik a gyerekek és élvezik, jövő héten például táncház lesz. Mindig próbálunk valamit változtatni a programon, hogy azért, aki minden héten jön, annak ne legyen unalmas” - mondta Szendrei Gáborné, gondnok.

Az egyes turnusokban igen változó létszámmal vannak gyerekek, tíztől ötven főig. Ez leginkább a családok nyári elfoglaltságától is függ. Persze akadnak átfedések is. Vannak olyan fiatalok, akik több lehetőséget is kihasználnak.

„A strand tetszik a legjobban, illetve a szilvásváradi kirándulás. A többi program is tetszik, de én ezeket szoktam várni a legjobban” - nyilatkozta Orvos Attila.

Az intézmény aulájában a diákok gyümölcssalátát készíthetnek ma reggel. A fiatalok jól kiegészítették egymás munkáját.

„Adrián vágta fel a barackot, a többit pedig én vágtam fel, és én tettem rá a tányérra” - emelte ki Horváth Lilla.

Ezen a héten 21 gyermek töltheti el tartalmasan szabadidejét a program keretében. A szervezők célja az, hogy a diákok minél több élménnyel gazdagodhassanak. Így a lehetőségek között szerepel többek között az is, hogy kipróbálják a hangonyi kalandpark adta lehetőségeket, vagy éppen vizes programokon vehessenek részt Városi Strandfürdőben.


515_0_t 515_1_t 515_2_t 515_3_t
515_4_t 515_5_t 515_6_t 515_7_t
515_8_t 515_9_t 515_10_t 515_11_t
515_12_t 515_13_t 515_14_t
Vissza