Plusz férőhelyek (képgalériával)2020. július 28. (kedd) 19:00 - Városnews/9509_0_300.jpgÚjabb parkolók épülnek városunkban. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai jelenleg az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola előtti részen, illetve a Brassói úton található takarékszövetkezet mögötti területen tevékenykednek. A közeljövőben ezen kívül két másik forgalmas helyen épül parkoló a Start Munkaprogram keretében.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai még tavaly év közben kezdték meg a Start Munkaprogram keretében a 13 új, különböző méretű és felületű parkoló építését városunkban. Ezeket a forgalmasabb csomópontok közelében tervezték megvalósítani, illetve azokon a helyeken, ahol lakossági igény volt rá. Legutóbb, mint arról már beszámoltunk a Csépányon található Hossó úti temető előtt készült el egy parkoló, mostanra pedig az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola előtti részre is elértek a szakemberek.

„Ez eredetileg egy 16 férőhelyes salakos parkolónak indult. Menet közben beleakadtunk egy T-Com-os alépítménybe, ami a kapacitást két férőhellyel csökkentette. Tehát jelenleg úgy néz ki, hogy egy 14 férőhelyes parkoló készülhet el, ami megítélésem szerint a hétvégére komplett elkészül” - nyilatkozta Törtei László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mélyépítési művezetője.

Ezzel párhuzamosan a Brassói úton található takarékszövetkezet mögötti részen is tevékenykednek a városüzemeltetés munkatársai. Ott egy négy férőhelyes 45 fokos aszfaltos parkolót építenek. Emellett egy másik projekt keretében a Bolyki főút 17. szám környékén is munkálatok zajlanak a területi képviselő kérésére.

„A parkolónak a felújítása folyik, tehát ez már egy meglévő parkoló. Ezt valamikor gyeprácskővel rakták le, viszont ez a része kimaradt belőle. Ennek a felújítását végzik most ugyanolyan gyeprácsköves lesz mint a másik oldalon. Így a parkolás sokkal tisztább lesz, és ha esik az eső, akkor is jobban ki lehet szállni az autóból” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

Utóbbi területen előreláthatólag csak pár napot vesz majd igénybe a munka, így hamarosan újra meg lehet állni itt is. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mélyépítési művezetője elmondta, hogy a Start Munkaprogram keretében még két parkolót építenek a közeljövőben. A Bolyki főút 7. előtti részen, illetve a 16 és 24 számú épületek között. Utóbbi egy 21 férőhelyes, gyepráccsal ellátott terület lesz. Fontos, hogy itt forgalmi rend változásra is számítani kell, ugyanis az ott található eddig parkolásra használt szakasz helyére, plusz egy sávot alakítani ki a közlekedők számára.


509_0_t 509_1_t 509_2_t 509_3_t
509_4_t
Vissza