Önzetlen segítség (képgalériával)2020. július 28. (kedd) 19:00 - Egészségnews/9508_0_300.jpgVéradásra várták ma a donorokat a Civil Házba. A segíteni szándékozók nagy része bejelentkezés után érkezett, de azokat is fogadták, akik ezt előzetesen nem jelezték. A járványügyi helyzet miatt a megfelelő óvintézkedéseket ezúttal is betartották. A Magyar Vöröskereszt ózdi szervezete ezen kívül egy különleges programmal is készül augusztusban.

A véradást ezúttal is testhőmérséklet-mérés, és kézfertőtlenítés előzte meg. Ezen kívül a donoroknak egy kérdőívet is ki kell tölteniük, amelynek segítségével a szervezők a segíteni szándékozók egészségi állapotáról kaptak képet. A szájmaszk viselését ugyan nem tették kötelezővé, ettől függetlenül többen döntöttek úgy, hogy ebben jelennek meg. Vért pedig csak azok adhattak, akik az elmúlt tizennégy napban nem jártak külföldön. A Magyar Vöröskereszt ózdi szervezete, és az Országos Vérellátó Szövetség által szervezett programot ezúttal azonban nem a megszokott napon tartották.

„Most ez egy különleges alkalom, hogy kedden került megszervezésre. Sajnos ezt most így tudtuk megszervezni. Nem volt hely a szerdai napon, hogy le tudjuk szervezni szerdára a minden hónap utolsó szerdai véradását. Ezért ez egy különleges alkalom, viszont vissza fogunk rá térni, hogy szerdán lesz a véradás. Jövő hónapban már szerdán lesz, és valószínű, hogy a Civil Házban lesz” - mondta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt ózdi szervezetének területi munkatársa.

Buth Fanni elmondta, hogy előzetesen nagyjából hatvanan jelezték részvételi szándékukat. Ezen kívül hozzátette, hogy az előzetes egyeztetésnek köszönhetően zökkenőmentesen zajlik a munka. A megjelentek közt volt az az édesanya is, aki lányát kísérte el. Ő másodjára ad vért.

„Én beteg vagyok, és ez is ösztönző számára. Én nem is adhatok vért. Úgyhogy ezért is, a család miatt is, és a többi betegtársaink miatt is. Én is véradó voltam a betegségem előtt. Rendszeres véradó voltam, de sajnos most már nem adhatok vért” - nyilatkozta Cinke Ágnes.

A Vöröskereszt ózdi szervezetének munkatársai a már megszokott, minden hónap utolsó szerdájára szervezett véradáson kívül egy különleges eseménnyel is készülnek a következő hónapban. Augusztus 15-én kifejezetten sportolókat várnak majd a Marosi István Városi Sportcsarnok ebédlőjébe 10 és 14 óra között. A programmal arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy nemcsak civilek, hanem sportolók is lehetnek rendszeres véradók.


508_0_t 508_1_t 508_2_t 508_3_t
508_4_t 508_5_t 508_6_t
Vissza