Kivágott abroncsok (képgalériával)2020. július 27. (hétfő) 19:00 - Városnews/9503_0_300.jpgÚjabb 19 autósnak szúrták ki a kerekét hétvégén a Bolyki főúton. Az ügy kísértetiesen hasonlít arra, amelyik július 13-án történt a Nagy Imre úton. Ott, akkor 8 kocsit rongáltak meg ilyen módon, vagy éppen arra, amely április elején borzolta a kedélyeket és 11 károsultja volt. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai szombaton is előállítottak egy gyanúsítottat az ügyben, de a feltételezett elkövető nem ismerte el a rongálásokat, így jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás.

Misuta Dezső azoknak a károsultaknak az egyike, akit az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai ébresztettek szombaton korán reggel.

„Az az érdekes, hogy mindenkinek a bal hátsó kereke van kiszurkálva. Hát az embernek ugye felmegy a vérnyomása. Ugye máshová készültünk, nem a gumishoz. Nézek végig az úton, hát mindenfelé csak a felnik hevertek a földön. Mindenki tekerte az autót felfelé. Megálltam a rendőrök mellett, és arról tájékoztattak, hogy már 18 bejelentés van” - mondta Misuta Dezső.

A szurkálássorozat nem egyedülálló, ugyanis július elején a Nagy Imre úton 8 autót rongáltak meg ilyen módon, míg áprilisban 11 hasonló eset borzolta a kedélyeket a Bolyki főúton. Bár a két helyszín közt átfedések is voltak. Ezekben az ügyekben elfogták a gyanúsítottat, aki elismerte tettét, a rendőrség pedig elküldte az iratokat a bíróságnak. Az illetőt más ügy miatt is előállították. Gyújtogatás is a számlájára írható. Bár a bíróság hatvan napos szabálysértési elzárást is kiszabhatott volna, azonban úgy néz ki ezt egyelőre nem tették meg. A legtöbben ugyanarra a személyre gyanakodnak. Csernusné Kovács Ibolya autójának abroncsait párban kell cserélni. Rövid időn belül másodszor, ez így már százezer forintos terhet ró rá. Mivel rendelni kellett a gumikat, így ahogyan ő fogalmazott a hétvégi programja is ugrott. Hiszen mankókerékkel nem indulhatott hosszabb útra.

„Mentem volna fél kilencre nyitni, rettenetesen ideges lettem, mert ez nem az első eset. Ez áprilisban ugyanígy megtörtént, akkor is mire lejöttem le volt engedve a kerék. De akkor még ez az első eset volt ezekből a sorozatos gumiszurkálásokból, akkor még nem is gondoltam, hogy ilyen „bűnesetről” lehet szó. Most viszont már tudtam, hogy ez nem véletlen, és hogy valaki olyan tehette, aki ebben már jártas és ez a játéka, hogy ő éjszakánként gondol egyet, és végig szurkálja az autógumikat” - nyilatkozta Csernusné Kovács Ibolya.

Mára kiderült, hogy 19 károsult volt ebben az ügyben egyelőre. Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt a tájékoztatást adta, hogy 17 esetben szabálysértési eljárást indítottak, míg kettőben bűncselekmény gyanúja merült fel. Szombaton valóban előállítottak egy személyt, ám ő nem ismerte el a rongálásokat, így jelenleg ismeretlen tettes ellen zajlik az eljárás. Akikkel a hatóság munkatársai egyeztettek a helyszínen, már nem kell bemenniük a helyi kapitányságra feljelentést tenni. Azonban ha valakit még kár ért, a nyomozás elősegítése érdekében mielőbb jelezze ezt a rendőrségen. 


503_0_t 503_1_t 503_2_t 503_3_t
503_4_t
Vissza