Hétvégi bevásárlás (képgalériával)2020. július 24. (péntek) 19:00 - Városnews/9496_0_300.jpgA csemege kukorica és a magyar dinnye számít slágerterméknek jelenleg az ózdi piacon. A vásárlók többsége előnyben részesíti a hazai árukat a külföldről érkezettekkel szemben. Hamarosan elkezdődik majd a lecsó befőzésének időszaka is, ám a korábbi esős időjárás valamelyest visszavetette a szabadföldi művelésű növények fejlődését.

Ma délelőtt is többen keresték fel friss árukért a Városi Piacot. Elmondható, hogy mindig vannak olyan szezonális zöldségek vagy gyümölcsök, amelyek a leggyakrabban kerülnek a kosarakba. Kedvelt termék mostanában a szilva és a barack, ám az igazi slágernek a tengeri és a hazai dinnye számít.

„Megindult a kukorica, ehhez már nagyon kedvező áron lehet hozzájutni. Nagyon jó minőségű kifejezetten édes, 10 perces főzési idejű kukoricák is léteznek. Emellett megjelent a piacon a magyar dinnye is. A kollégáknál és nálunk is kapható. Az ár is kedvező, az ízével még van egy kis probléma, de a jövő héten már nagyon finom dinnyéket lehet majd kapni a piacon” - nyilatkozta Fedora István, kereskedő.

Fedora István hozzátette, hogy a lecsó befőzésének szezonja még nem érkezett el. Ennek fő oka a tavaszi igencsak csapadékos időjárás, mert ez hetekkel visszavetette a szabadföldi művelésű növények fejlődését. Ugyanakkor valószínűleg néhány héten belül kedvező áron lehet majd hozzájutni az ehhez szükséges paradicsomhoz és paprikához.

„Leggyakrabban zöldséget veszek, mert a gyümölcsöt odahaza megtermelem. Zöldségből is azt veszem itt meg, amit a kiskertemben nem tudok megtermelni” - mondta Ködmön Gyula.

„Én általában ide járok, mert itt lakom. Itt vásárolom meg, ami nekem kell. Mindennel meg vagyok elégedve” - emelte ki Kondor Jánosné.

„Ilyenkor szilvát, barackot, dinnyét vásárolok, és kukoricát is szoktam venni. Nem túl sokszor, mert még elég drága volt. Leginkább ilyeneket veszek, no meg persze paradicsomot és paprikát” - fogalmazott Silye Gáborné.

A vásárlók kifejtették, hogy nagy szerepet kap a portéka kiválasztásánál az ár és az is, hogy a piacon elmondásuk szerint nagyobb a választék. Ugyanakkor szintén fontos a termékek frissessége és minősége is. Az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eleme a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás. Ehhez pedig kiváló hónap a július. Emellett mint mindig, az áru megvásárlása csak egyik részét képzik a piacozásnak. Fontos a régi ismerősökkel való találkozás, és a kapcsolatok ápolása is.


496_0_t 496_1_t 496_2_t 496_3_t
496_4_t 496_5_t 496_6_t 496_7_t
Vissza