Trükkös tolvajok?2020. július 22. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9489_0_300.jpgCsalók adhatták ki magukat rendőrnek városunkban. A napokban egy idős házaspárhoz kopogtattak be egyenruhába öltözött ismeretlenek, de őket végül nem engedték be a lakásba. A rendőrség arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy mindenki legyen óvatos, és figyeljen a jelvényszámra, illetve egyéb azonosítókra.

Szélhámosok jelenhettek meg városunkban. A napokban arról érkezett bejelentés az Ózdi Rendőrkapitányságra, hogy egyenruhába öltözött ismeretlenek kopogtattak egy idős házaspár ajtaján. Bár őket végül nem engedték be a lakásba, így kár sem keletkezett, a rendőrség szerint nagyon fontos, hogy a lakosság legyen elővigyázatos. Ha valakit valódi rendőrök keresnek fel, ők minden esetben igazolják magukat.

„Két csoportra bontanám ezt. A közterületi állomány tagjait egyenruhájuk, szolgálati autójuk és szolgálati jelvényük igazolja. A másik csoport pedig köznapi nyelven fogalmazva a civil ruhás nyomozók. Őket minden esetben sorszámozott szolgálati jelvényük, valamint fényképpel, sorozatszámmal ellátott szolgálati igazolványuk igazolja” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Ha valaki ennek ellenére is bizonytalan, továbbra is kételkedik abban, hogy igazi rendőrökkel van dolga, a név és a jelvényszám birtokában felhívhatja az Ózdi Rendőrkapitányság központi telefonszámát, ahol igazolni tudják munkatársukat. Igaz, arról nem feltétlenül lesz tudomásuk, ha egy másik kapitányságról, a Készenléti Rendőrségtől vagy a Nemzeti Nyomozó Irodától érkeztek az egyenruhások. Ha a mostani esetben valóban álrendőrökről van szó, az már nem az első eset a megyében az utóbbi időben. Legutóbb két évvel ezelőtt tapasztaltak olyan eseteket, amikor valaki vagy valakik így próbáltak nyerészkedni.

A legfontosabb, hogy idegeneket semmi esetre se engedjünk be otthonunkba. A trükkös csalók ugyanis figyelmünket elterelve ellophatják értékeinket. A különböző hatóságok és szolgáltatók munkatársai viszont mindig fel tudnak mutatni érvényes és hiteles igazolványt.

Ha valaki mégis áldozattá válik, és azt tapasztalja, hogy átverték, otthonát besurranó tolvajok kifosztották, értéktárgyait, megtakarított pénzét ellopták, mindenképpen a rendőrséget értesítse, ne a barátoknak, rokonoknak szóljon először.

A kép illusztráció.

Vissza