Civil támogatás2020. július 15. (szerda) 19:00 - Városnews/9473_0_300.jpgÚjra lehet pályázni a civil keretre. A mintegy 850 ezer forintos tartalékkeretet a járványügyi helyzetben elmaradt rendezvények miatt hozták létre. Az önkormányzat elsősorban olyan pályázatok benyújtását várja, amelyek 2020 októberétől 2021 márciusáig valósulnának meg. Az elbírálás során pedig előnyt jelent, ha az előző pályázatuk sikeres volt, de valamilyen okból mégsem kaptak támogatást.

Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete a múlt heti ülésen döntött a civil szervezetek számára elkülönített keret felosztásáról. Ennek értelmében a pályázók között akkor mintegy 4 millió 150 ezer forintot osztottak szét. Azt, hogy kik nyertek, az ozd.hu honlapon lehet megtekinteni, a Tájékoztatók és felhívások menüpont alatt. A győztesek közt szerepelt idén az ÓMI Zenés Színház Egyesület is.

„Az ÓMI Zenés Színház Egyesület minden évben pályázik a civil keretből, ebben az évben is úgy tudom, hogy nyertünk, és nem is kevés összeget. Mi nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak, hogy ilyen szempontból támogatják a civil szervezeteket. Van hova tenni a pénzt, ugyanis van egy előadásunk, ami nemsokára, november 28-án lesz, oda több százezer forint előkészületi pénz kell” - emelte ki Béri László, az ÓMI Zenés Színház művészeti vezetője.

A testületi ülésen a képviselők arról is határoztak, hogy egy 850 ezer forintos tartalékkeretet hoznak létre, amelyre újra lehet pályázni a civil szervezeteknek. Az elbírálás során előnyt élveznek azok az egyesületek, amelyek a mostani felosztásnál bár érvényes pályázatokat nyújtottak be, de nem kaptak támogatást.

„Ez nyilván az elmúlt időszak koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet eredményezte, hiszen voltak olyan pályázók, akik az elmúlt hónapokban szerettek volna rendezvényeket megvalósítani, és nyilván törvényi és egyéb akadályai voltak. Most ugye maradt 850.000 forint ebben a keretben, és ennek a felosztását egy újbóli pályáztatás formájában szeretné az önkormányzat megvalósítani” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Szaka Attila köznevelési és művelődési referens hozzátette, hogy az önkormányzat elsősorban olyan pályázatok benyújtását várja, amelyek 2020 októberétől 2021 márciusáig valósulnának meg. A tartalékkeretre egészen ez év augusztusáig lehet pályázni. Az ahhoz szükséges adatlapok és információk pedig már elérhetőek a város honlapján. Ennek felosztásáról előreláthatólag a szeptemberi testületi ülésen döntenek majd.

Vissza