Folyamatos munkálatok (képgalériával)2020. július 14. (kedd) 19:00 - Városnews/9467_0_300.jpgA nagy forgalom miatt lassabban haladnak a csatornázás kivitelezésével Hódoscsépányon. A Csépányi úton lámpás forgalomirányítás mellett közlekednek az autósok, ám néhány perc leforgása alatt is számos veszélyes szituáció alakult ki. A szakember elmondta, hogy a tervek szerint a 27-ei héten kezdhetik meg itt a végső helyreállítást jelentő aszfaltozást.

Ahogyan az elmúlt hónapokban, úgy ma is munkagépek zajától volt hangos a Csépányi út. A csatornázás miatt folyamatosan jelen vannak a területen a konzorciumi cég dolgozói. Most a templomtól a Nagyvölgyi utca kereszteződéséig értek le, a lámpás forgalomirányítás mellett pedig hozzáfogtak az említett elágazás, és a közeli benzinkút között található, mintegy 70 méteres még hátralévő szakasz elkészítéséhez. A dolgozók elmondták, hogy a legnagyobb nehézséget azok az autósok jelentik, akik a piros lámpa ellenére megpróbálnak áthajtani a területen.

„Lámpás forgalomirányítás van. Körülbelül a két lámpaváltás között 70 másodpercet tudunk dolgozni. Ezt a helyzetet így tudjuk megoldani” - mondta Jánócsik Csaba, az ÉMA-GÉP Kft. építésvezetője.

A szakemberek elmondták, hogy ezen a szakaszon jelenleg az ideiglenes helyreállítások nyomai látszanak, ugyanis a közútkezelő megköveteli a hat hónapos konszolidációs időt. Ez már eltelt, így a most zajló folyamatok függvényében tudják majd elkezdeni a végleges aszfaltos helyreállítást.

„A főúton még egy lámpás helyreállítást nem lehet csinálni, tehát két lámpasort ne lehet anélkül felállítani, hogy ne torlódjanak fel az autók. Ez a folyamat a számításaink szerint ezen a héten befejeződik vagy a jövő hét közepére. A következő héten, tehát a 27-i héten tervezzük a végleges helyreállítás megkezdését” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A szakemberek úgy számolnak, hogy a másfél kilométeres szakasz végleges helyreállítása körülbelül 3-4 hetet vesz majd igénybe. Természetesen ez függ az időjárás alakulásától és a közlekedők szabálykövetési hajlandóságától is. Egy baleset akár több órára is feltarthatja a munkavégzést, és stábunk ottjártakor több veszélyes szituáció is kialakult alig néhány perc alatt.


467_0_t 467_1_t 467_2_t 467_3_t
Vissza