Elkerített játszótér (képgalériával)2020. július 8. (szerda) 19:00 - Városnews/9452_0_300.jpgKözösségi összefogással kerítették el a játszóteret a Mogyorósvölgyben. A terület lezárására azért volt szükség, mivel az állatok többször bemerészkedtek oda. Dr. Csuzda Gábor területi képviselő a helyiek és egy ózdi vállalkozó segítségével tudta megszervezni a munkálatokat. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai emellett az ott található futballpálya felszínét is kiegyengették.

Munka zajától volt hangos ma délelőtt a Mogyorósvölgy. A városrészen található játszótéren végeztek biztonsági fejlesztéseket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A dolgozók az egyik helyi vállalkozó által adott alapanyagokból készítettek kerítést a terület köré.

„Csuzda Gábor barátom szólt, hogy abban a térségben, ahol ő a képviselő, egy játszóteret szeretnének körbekeríteni egyéb okokból és, hogy tudunk-e segíteni. Erre mondtam, hogy igen, tehát a Piramis Kft. is segített, és hozzájárult ahhoz, hogy ez a játszótér minél jobban el legyen különítve a bevándorló állatoktól, ha lehet így fogalmazni. Örülök, hogy segíthettem, ez a lényeg” - mondta Dancsok Tamás, a Piramis Kft. ügyvezetője.

A kerítésre azért volt szükség a területen, mert mostanában egyre többször merészkedtek be oda főként vaddisznók az erdő felől, és rongálták meg a futballpálya felületét. A vállalkozón kívül a helyiek is nagyban segítették ezt a fajta fejlesztést, mivel az idén nem tartják meg a Mogyorósvölgyi Napot a járványügyi helyzet miatt, így az arra szánt összegből támogatták a munkát.

„Képviselő úr megkeresett minket, hogy ezeknek a munkálatoknak a felmért eszközök és források kevésnek bizonyulnak, és mivel mi több éve megrendezzük ezt a Mogyorósvölgyi Napot volt valami kis tartalékunk. Ebben az évben ugye nem rendezzük meg a helyzetre való tekintettel, és ezért szeretnénk hozzájárulni mi is a közösség nevében ehhez a munkához, és felajánlottuk a segítségünket” - tette hozzá Horvát Péterné.

A terület képviselője elmondta, hogy nagyon örül, hogy elhárult ez a probléma, mivel szerinte nemcsak az állatok miatt indokolt a játszótér körbekerítése, hanem az ott játszó gyerekek biztonsága miatt is.

„Remek lakóközössége van Mogyorósvölgy és térségének, ennek jeles példája az a beruházás, ami itt a hátam mögött épp megvalósulni készül. Az utca lakóközössége fogott össze, és kiegészítve az Ózdi Városüzemeltető Intézmény rendelkezésére álló forrást, segítséget nyújtott, hogy megvalósulhasson ez a beruházás, a mogyorósvölgyi játszótér körbekerítése” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai egyébként a futballpálya felszínét is kiegyenesítették, illetve járhatóvá tették az erdő felől a területet. A munka végeztével az ÓVI dolgozói zöldre festik majd az újonnan felállított kerítést.


452_0_t 452_1_t
Vissza