Segítség a kórháznak (képgalériával)2020. július 8. (szerda) 19:00 - Városnews/9450_0_300.jpgJelentős összegű adományban részesült az Almási Balogh Pál Kórház. Az OTP Bank Humanitás Szociális Alapítványán keresztül 75 millió forintot ajánlott fel az egészségügyi intézménynek. Ebből többek között gőzsterilizáló berendezést, laparoszkópos tornyot és műtőlámpákat vásároltak. A pénzintézet az ózdin kívül további négy kórházat is támogat.

Ünnepélyes keretek közt adták át azt az adományt, amelyet az Almási Balogh Pál Kórháznak ajánlott fel az OTP Bank Nyrt. A pénzintézet Humanitás Szociális Alapítványán keresztül, hetvenöt millió forinttal támogatta az intézményt, amelynek így nemcsak eszközök beszerzésére, hanem számítástechnikai gépparkjának fejlesztésére is lehetősége nyílt.

„Mint egy falat kenyér, úgy kellett nekünk ez a segítség. A rendkívül régi és elavult gőzsterilizálónkat tudjuk így kicserélni vadonatújra, az egyik legkorszerűbbre. Ez az egyik legfontosabb lépés ebben az évben a kórház életében, hiszen a gőzsterilizáló biztosítja a betegek biztonságát, a védekezést a fertőzések ellen” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

A támogatásnak köszönhetően további eszközök, így laparoszkópos torony, motoros hegesztőgép, műtőlámpák és RO berendezés vásárlására is alkalmuk adódik. Ezzel az utóbbival lágy vizet tudnak előállítani. A pénzintézet alapítványa ezen kívül több más területen is igyekszik segítséget nyújtani.

„A Humanitás Szociális Alapítvány az OTP alapítványa, ami már közel negyven éve működik, és elsősorban szociális célokat karolunk fel. Adunk egyedi támogatásokat, rászoruló személyeknek, akár gyógyászati fronton, akár ösztöndíjakat adunk felsőoktatásban tanuló hallgatóknak. Az egyre inkább beinduló programjaink között szerepel az intézmények támogatása” - hangsúlyozta dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány kuratóriumi tagja, az alapítvány titkára.

Az alapítvány ezen kívül iskolákat és nevelőotthonokat is támogat. Az OTP Csoport pedig határon túli leányvállalatain keresztül is igyekszik segíteni. Így a régióban több mint kétmilliárd forinttal járult hozzá a koronavírus járvány elleni védekezéshez.

„Az OTP Bank nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban, ahol jelen vagyunk leányvállalatokkal, hasonló gazdasági szerepet tölt be. Ami együtt jár azzal, hogy a társadalmi felelősségvállalás is fontos számunkra. Jelen világjárvány helyzetben több külföldi országban nyújtottunk támogatást Romániában, Bulgáriában, Montenegróban, Horvátországban és Szerbiában” - emelte ki Barkó József, az OTP Bank Nyrt. Északkelet-magyarországi Régiójának ügyvezető igazgatója.

Az ózdin kívül további négy kórház, így a balassagyarmati, a sátoraljaújhelyi, a dunaújvárosi, illetve a Budapesti Szent Ferenc Kórház részesült még összesen 400 millió forint összegű adományban.


450_0_t 450_1_t 450_2_t 450_3_t
450_4_t 450_5_t
Vissza