Keretek felosztása (képgalériával)2020. július 7. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/9449_0_300.jpgA civil és sportszervezetek támogatásáról tanácskoztak, valamint a 2020. évi városi rendezvényekre előirányzott keretről is határoztak az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság mai ülésén. Emellett az Ózdi Művelődési Intézmények alapító okiratának módosítását tartalmazó javaslat is szóba került.

A koronavírus miatti hosszú szünet után ült össze ma kora délután a képviselő-testület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. A grémium tagjai elsőként a civil és sport szervezetek idei támogatásáról döntöttek. Obbágy Csaba arra volt kíváncsi, hogy miként történt a sportcélú pénzek odaítélése, illetve, hogy például az Ózdi Városi Sportegyesület szakosztályai milyen módon részesülnek a megítélt összegből. Emellett felvetette a felnőtt labdarúgás helyzetét is. Erre Féder József az Ózdi Hétvölgy Focisuli elnöke számolt be az előrelépésekről, méghozzá egy három oldalú megállapodásról, amelyben többek között szerepel egy kis méretű műfüves pálya telepítése, és megyei 2. osztályú csapat indítása is.

„A három oldalú együttműködésnek egyfelől a szerződött felei a DVTK, mint régiós központ az utánpótlás képzésben, és mint a megyénk legnagyobb múltú NB1-es klubja. Másod részről a Sajóvölgye Focisuli, mint alközpont, és ez alá csatlakozott be az Ózd Városi Sportegyesület, ezen belül pedig a Hétvölgy Focisuli” - mondta Féder József, bizottsági tag.

Ezt követően a civil szervezetek pénzügyi támogatása került a középpontba. Farkas Péter Barnabás alpolgármester Obbágy Csaba kérdésére kiemelte, hogy több olyan tétel is szerepel, amely elmaradt rendezvények költségeit fedezi, ám ezeket a szervezők később pótolják majd. Emellett tartalékolni is akarnak.

„Egy egymillió forintos tartalék keretet szeretnék javasolni. Ennek az a célja, hogy amennyiben az év további részében érkeznének be olyan javaslatok, ahol a célszemélyek pályázni szeretnének a tevékenységük folytatásához, illetve rendezvény megtartásához önkormányzati támogatásra, akkor egyedi eseti elbírálás alapján a képviselő-testület dönthet arról, hogy ezt a tartalék keret terhére odaítéli-e vagy pedig sem” - tette hozzá Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az előterjesztést dr. Csuzda Gábor és Obbágy Csaba is következetlennek nevezte, ugyanis szerintük nem tudnak a civil szervezetek arról, hogy jelezniük kellene az elmaradt rendezvények pótlását a támogatások elnyeréséhez. Kiss Sándor szerint nem lehet szakmaiatlan a döntés.

„Ott maradt a 25%-a a keretnek, amely egy egymillió forintos tartalék keret. Annak sincs akadálya, hogy képviselő út most megmondja, hogy azok alapján az információk alapján, amelyek a rendelkezésére állnak, hogy melyik egyesület vagy alapítvány mit szeretne végrehajtani. Döntsön a bizottság, hogy hova csoportosít át ebből a keretből összegeket” - fogalmazott Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Ezután az Ózdi Művelődési Intézmények Alapító Okiratának módosításáról tanácskoztak. Erre törvényi változások miatt volt szükség. A javaslat egyébként telephely és feladatkör módosulásokat tartalmazott. Végül minden pontot elfogadtak és elfogadásra javasoltak a képviselő-testületnek.


449_0_t 449_1_t 449_2_t 449_3_t
449_4_t 449_5_t 449_6_t 449_7_t
Vissza