Rengeteg szemét (képgalériával)2020. július 7. (kedd) 19:00 - Városnews/9448_0_300.jpgRengeteg szeméttől tisztították meg az Ózd-patakot az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Az elmúlt hetek időjárása miatt számos kommunális és zöld-hulladék gyülemlett fel a vízben. Amellett, hogy ez esztétikailag sem szép látvány és egészségügyi szempontból is veszélyes lehet, a közeli múzeum számára is több gondot okoz.

Játékbaba, lábas, üvegek, konzervek, állat tetemek, csak pár dolog amit az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai találtak az Ózd-patakban. A dolgozók a napokban kezdték meg a víz múzeum melletti szakaszának tisztítását. A felgyülemlett kommunális és zöldhulladékot a cég köztisztasági és ároktisztító csapatai igyekeznek eltávolítani, nemrég egy földmunkagépet is bevetettek, annak segítségével szedték ki az iszapot.

„Ez ugye az utóbbi hetekben leesett nagy mennyiségű csapadék következtében ennél a múzeumi szakasznál torlódott fel, tehát az S.O.S., tűzoltó jellegű munka az jelenleg is zajlik a helyszínen. Természetesen fogjuk tovább is folytatni a munkát, úgyhogy a MaNDA irányába fognak a kollégák menni, és ott is a zöld növényzet az, amitől elsősorban meg kell tisztítani a patak medret” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A felgyülemlett zöld növényzet, illetve főként a szemét amellett, hogy esztétikailag sem szép látvány és egészségügyi szempontból is veszélyes lehet, a közeli intézmények számára is nagyobb gondokat okozhat.

„A múzeum megújulása óta elkészült a patakmeder-sétány nagyon sok rámpával együtt. Ez ugye télen fel van húzva, tavasszal pedig leengedjük. Ezt most nem tudtuk megtenni a mindenki által ismert okok miatt, de állandó probléma, hogy egy nagyobb esőzés után, a patakmederben összegyűlt szemét az nálunk köt ki itt a múzeum rámpáján. Most is elszakította az egyik elemet, amivel rá tudunk menni a rámpára. Ilyenkor hívjuk az ÓVI kollégáit, és tőlünk kérünk segítséget” - mondta Oláh Zsolt, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény intézményvezetője.

A város kezelésében áll még az Uraj-patak is, de ott szerencsére sokkal jobb állapotok uralkodnak. Emellett az ÓVI foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője elmondta, hogy bár a Hangony- és a Hódos-patak nem hozzájuk, hanem az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt.-hez tartozik, munkatársaik folyamatosan megpróbálják azok partjait is rendben tartani.


448_0_t 448_1_t 448_2_t 448_3_t
448_4_t 448_5_t 448_6_t
Vissza