Fejlődő város (képgalériával)2020. július 2. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9436_0_300.jpgParkolókat, járdákat építenek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Emellett zajlik az utak kátyúzása, de a Startmunka Program keretében is folyamatosak a munkálatok. Az ÓVI műszaki vezetője elmondta: a következő hetekben is több fejlesztést terveznek a város egész területén.

Városunkban még tavaly év közben kezdődött meg nagy számban az új parkolók építése. Ezeket a forgalmasabb csomópontok közelében tervezték megvalósítani, illetve azokon a helyeken, ahol lakossági igény volt rá. Első körben tizenhárom parkolásra alkalmas területet jelöltek ki az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Ez a fejlesztési program most a Csépányon található Hossó úti temetőhöz is elért.

„Csinálunk egy 10 állásos salakos parkolót, ennek a szegélyezése már kész van. Holnap, vagy hétfőn az időtől függően elkészül a salak behordásával és lehengerlésével. Ez azt jelenti, hogy a 13 parkolóból már 9 kész van. Ez után a Petőfi úti iskolában lévő parkolóval fogjuk folytatni. Más munkáink jelenleg, járdaépítést fogunk elkezdeni a jövő héten az uraji buszvárónál és folytatjuk tovább a járdaépítési programot” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A műszaki vezető hozzátette, hogy a változékony időjárás persze az ő dolgukat sem könnyíti meg, és így gyakran el kell térni az eredeti tervektől. A Startmunka Program keretében a Nagyvölgyi Állatsimogató területén is zajlik a munka. Megkezdték a látogatói mosdók csempézését és járólapozását, ami hamarosan teljesen elkészülhet. Folyamatos a mezőgazdasági utak, mint például a Kucsera, a Márton és a Deák utca murvázása, salakozása. Emellett egy játszótér is megújult a Vasvár úti fagyizó mellett, az Ifjúsági Parkban pedig egy szabadidős lehetőségnek teret adó eszközt tettek rendbe.

Az Ifjúsági Parkban található pingpongasztalok néhány nappal ezelőtt még szinte használhatatlanok voltak, azonban mára már az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai kijavították a hibákat, és teljesen felújították, így már ezeket is használatba vehetik a sportág kedvelői.

A felsorolt újítások és javítások mellett persze számos más területen is dolgoznak a városüzemeltetés munkatársai. Zajlik a kátyúzás többek közt a Béke telep, a Petőfi, a Fenyő, a Zrínyi és a Március 15. út térségében, így ott érdemes fokozottan figyelni a közlekedésre. Emellett folyamatosak a fűnyírási és parkfenntartási munkálatok is.


436_0_t 436_1_t 436_2_t
Vissza