Nyári kikapcsolódás (képgalériával)2020. június 30. (kedd) 19:00 - Városnews/9426_0_300.jpgIdén is több száz gyermek élvezheti az Erzsébet-tábor örömeit. A kezdeményezésben résztvevő fiatalok most is számos színes programon vehetnek részt. A turnusonként egy hétig tartó esemény alkalmával az iskolások Ózdon kívül ellátogathatnak Szilvásváradra és Hangonyra is.

Pár hete a járványügyi helyzetet tekintve még elég bizonytalan volt a nyári táborok sorsa. Ma azonban már gyerekzsivajtól volt hangos a Hangonyi-tó környéke. Az Erzsébet-tábor tegnap kezdődött meg városunkban. Az Újváros Téri Általános Iskola számos tanulója jelentkezett a nyári kikapcsolódásra.

„Nyolc turnus lesz a nyáron és alsó tagozatosok főként, bár van ötödik, hatodik osztályos tanulónk is. Minden csoportba tíz gyerek jöhet, és akkor minden napra van egy jó kis programunk” - mondta Fürjes Léhi Eszter, az Újváros Téri Általános Iskola pedagogusa.

A gyerekek tegnap például ellátogattak a Nagyvölgyi Állatsimogatóba ezen kívül pedig lesz sportfoglalkozás, elmennek a városi strandra, majd zárásképp Szilvásváradon töltenek el egy napot. A fiatalok a kötött programokon kívül számos más dologgal is elfoglalták magukat. A mai eseményen az újonnan épült kalandparkot is kipróbálták.

„Jól éreztem magamat. Lovaskocsiztunk, lovagoltunk, illetve ezen a pályán is jó volt menni” - nyilatkozta Simon Nikolett.

„Elmentünk gombázni egy háromnegyed órát, utána visszajöttünk, csak sajnos nem tudtam a lovasszekeres kocsira ráülni, mert sajnos elment, mert a ló elfáradt” - fogalmazott Kiszely Noel.

Az Erzsébet-tábor így idén is népszerű program a gyerekek körében, illetve számos lehetőséget nyújt számukra. Az Újváros Téri Általános Iskolából például 210 tanuló jelentkezett.


426_0_t 426_1_t 426_2_t 426_3_t
426_4_t 426_5_t 426_6_t
Vissza