Ismét elvitel2020. június 30. (kedd) 19:00 - Városnews/9425_0_300.jpgVáltozások lépnek életbe július elsejétől a szociális étkeztetésben. A járványügyi veszélyhelyzet visszavonását követően ismét lehetőség nyílik az ebéd elviteles átvételére. Igaz, mostantól kizárólag az Árpád vezér úti főzőkonyhában. Továbbra is lehet azonban kiszállítást kérni. Kis mértékben a térítési díjak is emelkednek.

Mint az élet számos más területén, úgy a szociális étkeztetésben is változásokat kellett bevezetni a koronavírus-járvány miatt. A veszélyhelyzetre reagálva leállították az ebédek átvételének elviteles lehetőségét, az ellátottak kizárólag kiszállítással kaphatták meg a napi egyszeri meleg ételt. A rendkívüli jogrendet a kormány június közepén megszüntette, így az élet is fokozatosan visszatér a megszokott mederbe. Az étkeztetés terén július elsejétől, vagyis szerdától lépnek életbe a változások. Eszerint ismét megnyílik az elvitel lehetősége.

„A járványügyi veszélyhelyzet idején nem volt lehetőség csak kiszállításos étkezés igénybevételére. Tehát akik korábban elvitellel vették igénybe ezt a szolgáltatást, azoknak is kiszállítással biztosítottuk ezt a napi egyszeri étkezést. Mivel feloldódtak a veszélyhelyzetes korlátozások, ezért július elsejétől megint lehetőség van arra, hogy elvitelre történjen a napi egyszeri meleg étel igénybevétele” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Aki a járványhelyzetet megelőzően elvitelre kérte az ebédet, de most már inkább maradna a kiszállításnál, azt is megteheti, szándékát jeleznie kell az intézmény felé. Aki pedig visszatérne a megszokott gyakorlathoz, és saját maga menne el az ebédért, szintén változásokra készülhet.

Azoknak, akik elvitelre kérik a szociális ebédet, eddig két lehetőség állt rendelkezésükre. Választhattak, hogy az Újváros Téri Általános Iskolából vagy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény főzőkonyhájából viszik el a meleg ételt. Júliustól egy belső átszervezés eredményeként már kizárólag a főzőkonyhában vehetik át az elviteles adagokat.

Július elsejétől kis mértékben változnak a térítési díjak is. Az elviteles ebédért mostantól adagonként négyszáz forintot kell fizetni. Kiszállítással együtt pedig hatszáz forintba kerül a napi egyszeri meleg étel.

Vissza