Viharos időjárás (képgalériával)2020. június 29. (hétfő) 19:00 - Városnews/9423_0_300.jpgSzámos kárt okozott a hétvégi vihar városunkban is. A szél fákat és oszlopokat is kidöntött, illetve több házból kellett eltávolítani a nagy mennyiségű csapadékot. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mellett már az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is felkészült a helyzetre, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a következő napokban biztosan marad a változékony időjárás.

A péntek délutáni vihar számos kárt okozott városunkban. Többek közt a Hétesi hídnál és az Ív úti templomhoz közeli parkolóban is fákat rongált meg. A vasútállomásnál kettéhasadó fa pedig egy ott álló telekommunikációs oszlopot is kidöntött. Ma már az utolsó takarítási munkálatokat végezték az ÓVI dolgozói ezeken a területeken.

„Nagyon rövid idő alatt hirtelen nagyon sok káresetet eredményezett az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag két óra leforgása alatt tíz olyan káresetet jelentettek be az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műveletirányítására, amihez az Ózdon összes rendelkezésre álló autó és eszköz riasztva lett. Ezek túlnyomó részben fakidőléseket jelentettek, illetve egy-két esetben vízeltávolítást a nagy mennyiségű csapadék miatt” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A tűzoltóparancsnok hozzátette, hogy vasárnap is több helyre kellett kivonulniuk, mivel a nedves, fellazult talaj is fákat döntött ki. A tűzoltók munkáját az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai is mindenhol segítették. Az összes vihar sújtotta területre azonnal kiérkeztek, hogy lehetővé tegyék az akadálytalan közlekedést. A változékony időjárásra való tekintettel most egy új intézkedést is hoztak.

„Elrendeltünk egy külön ügyeletet erre a célra, hogyha kell, akkor legyen mindig alkalmazottunk, aki tud segíteni a kialakult helyzetben” - emelte ki Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A külön ügyelet egyébként nem véletlenül jött létre, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint még továbbra is várható ehhez hasonló kiszámíthatatlan időjárás.

„Több hétre vagy hónapra való előrejelzést készíteni még a mai bevett gyakorlat szerint sem lehet, egyelőre azt tudom mondani, hogy a következő napokban marad ez a fajta változékonyság. A leginkább heves eseményekre, illetve a felhőszakadásokra a hétfői, azaz a mai napra van a legnagyobb esély” - nyilatkozta Kuntár Roland, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

A hétvégi vihar egyébként nem csak városunkban pusztított. Térségünkben is számos kárt és fennakadást okozott. Mónosbél és Szarvaskő között az utat is elzárta a víz. Emellett Bükkszéken, Egerben és Miskolcon is megmutatkozott a nagy mennyiségű csapadék.

Képek forrása: Városüzemeltetés - Ózd facebook


423_0_t 423_1_t 423_2_t 423_3_t
423_4_t 423_5_t 423_6_t 423_7_t
423_8_t 423_9_t 423_10_t 423_11_t
423_12_t 423_13_t
Vissza