Nemes versengés (képgalériával)2020. június 29. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9422_0_300.jpgOrszágos darts versenyt rendeztek Ózdon. A megmérettetésre összesen harmincegy nevezés érkezett. Putnok, Mátraterenye, Eger, Salgótarján és Kazincbarcika is képviseltette magát. Az eseményen ózdi sikerek is születtek, emellett pedig a jótékonykodásra is alkalom nyílt.

Összesen kilenc táblán folyt az a verseny, amelyet az Amigo Darts Team szervezett Ózdon. Az immár másodszor megrendezett országos darts openen összesen harmincegyen mérték össze tudásukat, közülük tízen párosban indultak. A megmérettetésen Putnok, Mátraterenye, Eger, Salgótarján és Kazincbarcika is képviseltette magát. Városunkból tizenketten vettek részt a versenyen, akik a járvány ideje alatt is aktívak voltak, hiszen az Amigónál az elmúlt hónapokban sem állt le az élet.

„Egy három hónapos versenyünk volt, ami a koronavírus ideje alatt zajlott le. Február, március, április, három hónapos versenyünk félbeszakadt, amit most fejeztünk be május közepétől” - mondta Fábián Csaba, az Amigo Darts Team játékosa.

A versenyre többek között a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesülettől is érkeztek játékosok, akik komolyabb szinten már öt éve dartsoznak. A szervezet vezetője elmondta, hogy az ózdiakkal jó kapcsolatot tartanak fenn.

„Tavaly év vége óta remek, szoros kapcsolat alakult ki. Mi járunk hozzájuk, ők járnak hozzánk, így minden jó. Ők fejlődnek, mi új embereket ismerünk meg. Remek a kapcsolat itt a régióban. Tehát ötven-száz kilométeren belül jó kapcsolat alakult ki, hála Istennek” - nyilatkozta Rábaközi Áron, a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesület alapító elnöke.

A mátraterenyei egyesület elnöke bízik abban, hogy az országos szövetséghez megyénkből is csatlakoznak majd csapatok. Így a Nógrád és Heves megyéből álló régió Borsoddal is kiegészülhet. A versenyen persze nemcsak a férfiak, hanem a nők is képviseltették magukat.

„Egy éve kezdtem el játszani. Baráti társasággal kezdtünk, aztán ők szervezték a versenyeket. Járnak Putnokra is, Mátraterenyén is voltak, itt is szoktak szervezni. Tavaly decemberben volt egy téli nagy verseny” - emelte ki Steiner Kitti, versenyző.

Az egész napos versenyen az egri Bozó Béla végzett az első, míg a mátraterenyei Hornyan Tamás a második helyen. A városunkat képviselő Aradszki Gábor harmadik lett. A párosok versenyében Barkóczi Attila és Hornyan Tamás az első, Rábaközi Áron, Verbovszky Gábor a második, az ózdi Aradszki Gábor, Máriássi József párosa pedig a harmadik helyet szerezte meg. A versengésen kívül a jótékonykodásra is alkalom nyílt, hiszen gyűjtést is szerveztek. A befolyó összeget a résztvevők Burinda Zsombor javára ajánlják fel, aki októberben tölti be első életévét. Ő születése óta szívproblémával küzd.


422_0_t 422_1_t 422_2_t 422_3_t
422_4_t 422_5_t 422_6_t
Vissza