Forog a film (képgalériával)2020. június 26. (péntek) 19:00 - Városnews/9416_0_300.jpgJövő héttől újra megnyitja kapuit az ózdi mozi. A járványveszély ideje alatt többek között a filmszínházak is zárva tartottak, így a közönségnek közel három hónapig kellett nélkülöznie ezt a kikapcsolódási formát. A mozirajongók fogadására már javában készülnek, amelynek köszönhetően a látogatók magasabb színvonalon vehetik majd igénybe a szolgáltatást.

A nézőtér székein lévő számok cseréje csak egyike azoknak az feladatoknak, amelyeket közvetlenül a nyitás előtt végeznek el. Így például az általános karbantartási munkálatokon, és a tisztasági festésen túl az üzemeltető egyéb módon is igyekszik növelni a szolgáltatás színvonalát. Ennek érdekében többek között új vetítővásznat szereztek be, év végére pedig a 3D-rendszer fejlesztését is tervezik. A jövő héttől műsorra kerülő filmek repertoárját azonban a járványhelyzet nagyban befolyásolja.

„A tervezett nyitás az július 2-a, viszont a nyitáskor még csak egy válogatás lesz az elmúlt év és a jelenlegi év viszonylag szűkösebb filmkínálatából. A legelső tényleges premier film az július közepén várható, a Mulan lesz. Valamint július végén a Tenet” - mondta Tóth Dániel, a Cinema Ózd ügyvezetője.

Az említett újításokon túl a vetítőgép kalibrációját is elvégezték, amelynek köszönhetően a filmek kép- és hangminősége is javul. Ezek mellett a büfében is készülnek már a nyitásra, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a filmkedvelő közönség jól érezze magát.

„Igazából jó lenne, ha már megnyitna, mert szeretnék már én is menni. Azért az is csoda, hogy Ózdon mozi van” - nyilatkozta Molnár Bence.

Filmet persze sok helyen, így például otthon, vagy utazás közben is nézhetünk. A mozi élményét azonban ez kevésbé pótolja. Így, akik korábban rendszeresen jártak filmszínházba, talán még jobban örülnek a jövő heti nyitásnak.

„Nagyon várom már, hogy kinyisson. Nagyon sokat jártunk ide a barátokkal is. Mindenféle filmre egyébként eljöttünk. Szeretjük az akciófilmeket, a horror filmeket is” - emelte ki Lemák Lili.

Most még nehéz megjósolni, hogy a nyitáskor, illetve az azt követő időszakban mekkora lesz a mozi látogatottsága. Ám bizonyára sokan várják már, hogy újra beüljenek egy jó filmre, ezért a mozi üzemeltetője optimista a számokkal kapcsolatban. Ami biztosan elmondható, hogy a közönség számára nem teszik kötelezővé a maszk használatát, és létszám tekintetében sem lesz korlátozás. A helyiségeket azonban folyamatosan fertőtlenítik majd.


416_0_t 416_1_t 416_2_t 416_3_t
416_4_t 416_5_t 416_6_t 416_7_t
416_8_t 416_9_t 416_10_t 416_11_t
416_12_t 416_13_t
Vissza