Érettségi elismerés (képgalériával)2020. június 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9413_0_300.jpgA kitűnő érettségi eredményeket elérő diákokat ismerte el ma délelőtt városunk polgármestere. Janiczak Dávid idén három helyi tanulónak adta át az emléklapot és az azzal járó ösztöndíjat. Budinszki Boglárka, Pusztai Martin és Bíró Bence mindannyian továbbtanulnak a tervek szerint.

A hazánkban is megjelenő koronavírus-járvány sok más dolog mellett az érettségi vizsgákra is rányomta a bélyegét. A tanulók a minél kevesebb kontaktus megtartása érdekében idén csak írásbeli vizsgát tettek, amely vegyes érzelmeket váltott ki a diákokból. Városunkban ebben az évben három helyi tanulónak is sikerült kitűnőre vizsgáznia. Nekik gratulált ma Janiczak Dávid polgármester.

„Most már hosszú évek hagyománya, hogy a városban színjeles érettségit tevő ózdi diákokat elismerésben részesítjük, és jutalmat is kapnak mellé. Ebben az esztendőben három olyan diák van a városunkban, aki színjeles érettségi vizsgát tett. Velük az imént találkoztam, beszélgettünk egy jót. Megismertem a céljaikat, amiben maximálisan támogatom őket” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A 2016-ban bevezetett tanulást ösztönző támogatás keretében a fiatalok emléklapot és ötvenezer forint ösztöndíjat vehettek át a polgármestertől. Ezt követően a diákok a középiskolai évekről, az érettségiről és a nyelvtanulás fontosságáról beszélgettek Janiczak Dáviddal. A tanulók mind egyetértettek a vizsga nehézségét illetően.

„Így utólag visszagondolva könnyebb volt, mint amire számítottunk, és szerencsére nagyon sok segítséget kaptunk a tanárainktól, és megfelelően fel tudtunk készülni. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy most itt lehetek” - fogalmazott Budinszki Boglárka.

„Nagyon örülök, hogy minden érettségim így sikerült, hogy mindenem ötös lett. Nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak, akik sokat segítettek ebben végig. Könnyebb volt egyébként nekem így tanulni, hogy nem kellett bejárni ebben az utolsó három hónapban az iskolába. Örülök, hogy fel tudtam készülni, és nem volt szóbeli vizsga” - mondta Pusztai Martin.

Mindegyik tanulónak határozott elképzelése van a továbbtanulással kapcsolatban. Erről is sokat beszélgettek az eseményen. Budinszki Boglárka és Bíró Bence mindketten orvosi egyetemre készülnek, míg Pusztai Martin a gazdasági vonalon tervez továbbtanulni.


413_0_t 413_1_t 413_2_t 413_3_t
413_4_t 413_5_t 413_6_t 413_7_t
413_8_t 413_9_t
Vissza