Kilencedik iksz (képgalériával)2020. június 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9412_0_300.jpgSzületésnapján köszöntötték a 90 éves Irénke nénit. Névnapját is júniusban tartja, három nap múlva, ezért tortáján két felirat is szerepelt. Irénke néni mesélt többek között nehéz életéről, azt mondta, hogy hamar megöregedett, bár vendégei szerint legalább 10 évet letagadhatna. Egészsége szerencsére jól szolgál.

Bolyki főúti lakásában fogadta a városvezetőket Irénke néni kilencvenedik születésnapján. Egy virágcsokrot és egy emléklapot is átvehetett a nem mindennapi alkalomból. Hamar beszélgetésbe elegyedett a polgármesterrel, aki többek között arról kérdezte, hogy hogyan telik az élete. Irénke néni elmondta, hogy gond nélkül ellátja magát, de ritkán jár ki a lakásból, legfeljebb csak a postaládáig. Mesélt életéről is, elmondta, hogy nem volt könnyű felnőnie, mert korán elveszítette édesapját.

„Én tíz éves voltam akkor. Három fiú, én – egy lány voltunk testvérek, anyunak menni kellett dolgozni, én rendeztem a gyerekeket. Az egyiket vittem iskolába, a másikat óvodába, aztán mindig későn mentem, sírva mentem be az iskolába. Már a tanító néni ismert, és csak annyit mondott, hogy eredj a helyedre” - emlékezett vissza Nagy Irén.

Erdélyből, Gyergyóhodosból származik, tizennégy évesen került családjával Magyarországra, Szabolcs megyébe. Két évig volt házas, gyermeke nem született, de ahogy elmondta, testvérei csemetéire sokat vigyázott, mindig nagy szeretetben voltak. Ezt bizonyítja a rengeteg fénykép is a falon, minden családtagról találni. Most unokaöccse, Ferenc, és az ő lánya, Szandi, valamint a településrész területi képviselője, Angyal Béla is felköszöntötte.

„Mindig nagy megtiszteltetés számomra, mikor ilyen megható ünnepségen részt vehetek, ráadásul Irénke néninek együtt ünnepeljük a névnapját és a születésnapját is. Mesélt magáról Irénke néni elég sokat, elmondta, hogy elég viszontagságos élete is volt, de ezen mindig átsegítette a családszeretet, a szerető család, és elmondta azt is, hogy fiatalon hamar megöregedett, hamar meg kellett öregedni. Nem igaz, mert nem megöregedett, hanem hamar felnőtt. Ez, hogy megöregedett volna, ez nem látszik rajta most se, ugyanolyan, mint pár évvel, mint tíz évvel ezelőtt, amióta ismerem” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

Irénke néni csokoládétortát kapott kilencvenedik születésnapjára, minden vendégnek jutott belőle. A tortán két felirat is szerepelt, hiszen névnapját június 28-án tartja.


412_0_t 412_1_t 412_2_t 412_3_t
412_4_t 412_5_t 412_6_t 412_7_t
Vissza