Várják a jelentkezőket (képgalériával)2020. június 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9411_0_300.jpgIdén is lehetőség nyílik a diákok foglalkoztatására városunkban. A tanulók számos területen kipróbálhatják magukat, ilyen a szociális ágazat vagy a közgazdaság, de sokan a szabadban töltik el a hatórás műszakot. A lehetőség nemcsak az intézményeknek segít feladataik ellátásában, de a fiatalok is tapasztalatokat szerezhetnek. A lehetőség kapcsán várják a jelentkezőket.

Idén a járvány miatt szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy lehetőség nyílik-e a diákok foglalkoztatására nyári diákmunka program keretein belül. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény egyik tárgyalójában várták azoknak a városhoz tartozó intézményeknek a képviselőit, akik lehetőséget tudnak biztosítani a tanulóknak szabadidejük hasznos eltöltésére. A megbeszélésen többek között egy igényfelmérést végeztek, hogy melyik intézmény összesen hány fő diákmunkást szeretne foglalkoztatni. Az összesített információkat már átküldték a munkaügyi központnak, jelenleg várják a visszajelzést.

„A két legfontosabb dolog az az, hogy be kell jönni az intézményünkhöz egy jelentkezési lapot kitölteni, illetve a Facebookon is létrehoztunk egy „Ózd Városi Diákmunka 2020” nevű csoportot, ott is fent van a jelentkezési lap nyomtatványa, ezt ki kell tölteni, és mindenféleképpen ide a Zrínyi út 5. szám alá, a második emelet 210-es irodájába be kell hozni. Ez az egyik nagyon fontos feltétel, a másik pedig az, hogy a munkaügyi központba elmennek, és regisztráltatják magukat. Ha már a korábbi években regisztrálták magukat, az nem elegendő. Tehát minden évben újra kell regisztrálni magukat” - emelte ki Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

Július és augusztus hónapra összesen 203 fő az, akit foglalkoztatni tudnának. Az ÓVI-nál 115 fővel számolnak. Már ma is találkoztunk a folyosón érdeklődő fiatalokkal.

„Diákmunka ügyben érkeztünk, óvodai vagy irodai munkát szeretnénk, ez az érdeklődési körünk. Még soha nem dolgoztunk, úgyhogy most nagyon szeretnénk kipróbálni” - nyilatkozta György Rebeka, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója.

Az Ózdi Városközponti Óvodák egységeiben is számos diák megfordult már. Juhász Tamásné intézményvezető azt mondja, a fiatal munkaerők közreműködését mindig jól be tudják építeni mindennapjaikba. Itt július és augusztus tekintetében is 12-12 főre számítanak.

„Kellemes tapasztalataink vannak a diákokkal. Különösen örülünk annak, hogy a legtöbb diák egykori óvodásunk volt, így kötődése van, és kifejezetten itt szeretne dolgozni. Idén, csak úgy mint a korábbi években a gondozási feladatokba, a játékokba való besegítés, adminisztrációs teendők, dekoráció és ajándékok készítése. De akár a kertgondozás, vagy a kerítés-és korlátfestés is mind-mind olyan feladatok, amelyben ha besegítenek nekünk, akkor mi azzal sokkal előrébb vagyunk” - fogalmazott Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

A munkát vállaló diákok amellett, hogy pénz kereshetnek, rengetek tapasztalatot szerezhetnek, és betekintést nyerhetnek a város működésébe. A jelentkezés fontos feltétele még, hogy a fiatal a szerződéskötés napjáig betöltse 16. életévét, utolsó munkanapján pedig még ne legyen 25 éves. Emellett nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.

Jelentkezési lap letöltése


411_0_t 411_1_t 411_2_t 411_3_t
411_4_t 411_5_t 411_6_t
Vissza