Közösségi élet (képgalériával)2020. június 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9410_0_300.jpgÚj pályázati lehetőségekről tartottak előadást az Inkubátor Házban. Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület által szervezett eseményre a megyében működő civil szervezetek kaptak meghívást. Ennek résztvevői egyebek mellett jogszabályi változásokról, és az online számlázásról is hallhattak.

Több témát is érintettek azon a tájékoztatón, amelyen az ötezer fő alatti településeken működő civil szervezetek vettek részt. Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület rendszeresen tart előadásokat a térségben, így az utóbbi napokban többek között Szerencsen, Edelényben és Sátoraljaújhelyen is szerveztek már hasonlót. A megjelentek a Magyar Falu Programról, illetve jogszabályi változásokról kaphattak hasznos információkat. Ezen kívül egy olyan pályázati lehetőség is szóba került, amely a napokban indul.

„A legfőbb téma a Magyar Falu Program keretében a Falusi Civil Alap pályázatnak a tájékoztatója. Ez a pályázat július elsejével nyílik meg, és elsősorban erről szeretnénk tájékoztatni a civil szervezeteket, mert ez egy nagyon jó pályázati lehetőség az ötezer fő alatti településen működő civil szervezetek részére” - mondta Kalász Ágnes, a Civil Információs Centrum munkatársa.

A szóban forgó pályázat célja a civil közösségi tevékenységek, és az azok végzéséhez szükséges feltételek támogatása. A projekt keretében az érintetteknek ingatlan beszerzésére, azok felújítására, továbbá gépjármű- és eszközbeszerzésre is lehetőségük nyílik. Ezeken túlmenően a helyi közösségek értékteremtő, illetve értékmegőrző programok megvalósítására is pályázhatnak.

„Ha egy komolyabb rendezvényt szeretnének megvalósítani, és oda még közönséget és fellépőket is várnak, akkor az egynapos rendezvény is, nem komoly fellépőkkel milliós költségeket jelent. A civil szervezetek ezt nehezen tudják előfinanszírozni, tehát ez a projekt kiírás nagyon kedvező. Remélem, hogy ez meghozza kedvét a szervezeteknek, és reméljük, hogy lesznek támogatottak is a térségben” - hangsúlyozta Bende György, az Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület elnöke.

Az eseményen a pályázati lehetőségeken túl az online számlákkal kapcsolatos adatszolgáltatásról is szó esett. Ezen kívül beszéltek még törvényi változásokról, aminek következtében a szervezet neve is megváltozik. A jövőben Civil Közösségi Szolgáltató Központként működik majd tovább, tevékenységi köre azonban változatlan marad. A tájékoztató után a jelenlévők kérdéseket is feltehettek, ők többek között az eszközbeszerzéssel, illetve az elszámolással kapcsolatban szerettek volna további információkat kapni.


410_0_t 410_1_t 410_2_t 410_3_t
410_4_t 410_5_t 410_6_t 410_7_t
410_8_t
Vissza