Fontos lépés (képgalériával)2020. június 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9409_0_300.jpgSusán is megtörtént a csatornaprojekt rész-műszaki átadás előtti bejárása. A szakemberek tételesen vizsgálták meg azokat a pontokat, amelyekről korábban a nyomáspróba és a víztartási teszt alatt feljegyzések készültek. Hasonlóan a korábbi alkalmakhoz, most is az a legfontosabb, hogy a lakosság csak azután köthet majd rá a hálózatra, ha erről konkrét tájékoztatást kap.

Egy héttel ezelőtt a Falu térségében tartottak bejárást az illetékesek a csatornaberuházással kapcsolatban. Ma a reggeli órákban a Susán található 1. számú átemelőaknánál gyülekeztek a szakemberek. Itt is fel kell mérni azokat a viszonyokat, amelyek az elmúlt időszak munkálatainak hatására kialakultak. A korábbi ilyen jellegű szemlékkel kapcsolatban pozitívak a tapasztalatok.

„Általánosságban elmondható, hogy nagyobb problémát nem találtunk a műszaki bejárások során. Köszönhető ez annak, hogy folyamatosan műszaki ellenőrzés volt a területeken, emellett az ÉRV szakemberei járták a területeket a kivitelezés során. Így az átadás során már csak kisebb problémákat találtunk. Később lesznek olyan bejárások, amelyeken a helyreállítások is ellenőrzésre kerülnek” - mondta Fáklyáné Kürti Éva, projektasszisztens.

Azt is kiemelték, hogy abban az esetben, ha valaki problémát tapasztal, értesítse a területi képviselőt. Csak ilyen módon lehet konkrét hibalistát összeállítani, amelyet át lehet adni a kivitelezők részére. A bejárás során számos aknát megvizsgáltak, hiszen egy hosszú hálózatról van szó.

„Susán előzetesen a víztartási próbák és a kamerázás megtörtént. Ezeket a dokumentumokat mi átnéztük, és megfelelőnek bizonyultak. Így megkezdhettük a rész-műszaki átadást, hogy ezt át lehessen adni az üzemeltetőnek. Most a mérnökszervezet és az üzemeltető részéről átnézzük az egész rendszert” - nyilatkozta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A szakemberek kiemelték, hogy a közelgő rész-műszaki átadás ellenére a gerincvezetékre való rákötéssel még várnia kell a lakosságnak, egészen addig, míg arról hivatalos tájékoztatást nem kapnak az önkormányzat részéről.


409_0_t 409_1_t 409_2_t 409_3_t
409_4_t 409_5_t 409_6_t
Vissza