Nyílt napok a gyógynövény kertészetben2020. június 24. (szerda) 19:00 - Városnews/9408_0_300.jpgBár a Győzelem úti levendulásban még javában zajlik a „Szedd magad” akció, jövő héten már egy másik helyszínre invitálják az érdeklődőket a szervezők. Ugyanis nyílt napok lesznek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény bolyki temető feletti gyógynövény kertészetében is.

Az ÓVI munkatársai június 30-án kedden, július elsején szerdán és másodikán csütörtökön napi négy alkalommal, délután kettő, három négy és öt órakor várják a résztvevőket, akik a 06-48/ 471-422-es telefonszámon munkanapon reggel 8 és délután három óra között regisztrálhatnak, bár ez nem kötelező. A területen 2017-ben kezdődött a munka, és azóta évről évre bővítik a fajok számát, mára több mint százféle gyógy-, fűszer- és aromanövény, mintegy ezer példánya lelhető fel a területen. Most a kilátogatók díjtalanul ismerkedhetnek meg a telepített fajtákkal, és képet kaphatnak azok felhasználásáról is. A helyszínen lehetőség lesz többek között levendulás, valamint gyógynövényes dísztárgyak, szárítványok vásárlására is.

„A jövő hét folyamán kedden, szerdán, csütörtökön, délután kettő órától, hat óráig várjuk a látogatókat a Bolyki temető mögötti gyógynövény kertészetben. Úgy ahogyan tavaly, idén is rendezünk nyílt napokat, tehát jöhetnek az érdeklődők, és megtekinthetik a gyógynövényeket egy-egy séta keretében. Megismerhetik közelebbről ezeket. Ott több információt is kaphatnak, és szeretettel várunk mindenkit” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Vissza