Személyi sérülések2020. június 24. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9407_0_300.jpgJelentősen nőtt a balesetek száma Ózd és a térség útjain. A járványhelyzet enyhülésével folyamatosan újraindul az élet, ezzel párhuzamosan a forgalom is sűrűsödik. Az elmúlt néhány nap alatt közel tíz alkalommal riasztották a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársait. Súlyos személyi sérülés is történt.

Tegnap délután a Bolyki főúton egy fehér furgon sofőrje eddig tisztázatlan okból áttért a szembejövő sávba, majd belehajtott az árokba. Az autó nekiütközött egy bejáróhídnak, és jelentős anyagi kár keletkezett benne. A sofőr információink szerint könnyű sérülésekkel szállt ki, de a mentők kórházba szállították. Néhány napon belül ez már a kilencedik baleset volt a városban, vagy annak közvetlen térségében. Az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője szerint az év eleji kedvező statisztika a járványhelyzet csökkenésével sokat romlott. Ugyanis az élet újraindulásával párhuzamosan egyre nagyobb a forgalom is.

„Sokkal türelmesebben, sokkal toleránsabban kellene közlekedni minden szituációban. Defenzíven, elkerülően kellene viselkedni. Sokkal jobban kellene figyelni a közutakon nemcsak a magunk magatartására, hanem a többiekre is. Bár a forgalom folyamatosan sűrűsödik, egy jó defenzív magatartás mindenképpen hosszú távon szavatolja a balesetmentes közlekedést. A fő baleseti okok továbbra is a sebességtúllépés, akár relatív, akár abszolút, továbbá az elsőbbségadási szabályok megsértése, követési távolság” - emelte ki Rajhóczki Péter, az Ózdi RK Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

Az elmúlt napok balesetei közül összesen hét végződött személyi sérüléssel. A Sárli úton egy kerékpárost ütött el az elsőbbségadást elmulasztó autós, a biciklisnek a bokája tört el. A rutinpálya előtt egy figyelmetlen sofőr okozott ráfutásos balesetet, amelyben három jármű volt érintett, ketten is megsérültek. Bár a szerencsétlenségek többsége a város központi részére koncentrálódott, egy szintén személyi sérüléses eset a Hangonyt Domaházával összekötő szakaszon is történt.

A Szent István úton a napokban több autó visszapillantó tükrét is letörték. A vétkes sofőr ugyanakkor nem hagyott hátra semmilyen üzenetet vagy elérhetőséget a károsultak számára. Őt a rendőrség még keresi.

Ahogyan Rajhóczki Péter elmondta, a jellemző baleseti okok nem változtak az utóbbi időben. Továbbra is az abszolút és relatív gyorshajtás, az elsőbbségadás, valamint a követési távolság szabályainak megszegése a leggyakoribbak. Sokakra ugyanakkor a frontok is negatív hatást gyakorolnak, a kedélyállapot változásai, valamint egy-egy rosszullét szintén balesethez vezethet.

Vissza