Kátyús utak (képgalériával)2020. június 24. (szerda) 19:00 - Városnews/9405_0_300.jpgSzámos kátyú nehezíti az autósok életét városunkban. Többek közt a Bolyki főúton és a tűzoltóság előtt is hatalmas úthibák találhatóak hónapok óta. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy folyamatosan ellenőrzik az utak állapotát és a tervek szerint július, augusztus környékén kezdik meg a burkolathibák javítását Ózd területén.

A Bolyki főúton ki jobbról, ki balról kerüli ki a stadion előtti hatalmas gödröt. Ez a kátyú hónapok óta az út közepén található, az arra járó autósok már megszokásból kerülgetik. Városunk számos más pontját is hasonló úthibák tarkítják. A helyi autósok szerint ezek javítása bár átmenetileg segít, nem a legjobb megoldás.

„A városban borzalmas. Most kezdik a kátyúzást, mármint egy-két helyen befejezik. Például a Bolyki főúton a házszépítők környékén akkora gödör van, és nem jelzi tábla, az úthiba jelző az a gödör mögött van, tehát szörnyű” - mondta Csák Sándor.

„Például ez a Bolyki főút is elég gyatra, itt végig a stadiontól, elég gyatra” - emelte ki Albert István.

Az úthibákkal kapcsolatban szerkesztőségünk megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t. A kommunikációs osztályvezető levélben azt írta, hogy a jelenlegi esős időjárás nem kedvez a burkolatjavítási munkáknak, ezért dolgozóik igyekeznek ehhez is igazítani a feladatokat.

„Ahogy a teljes megyei közúthálózaton, úgy Ózd környékén is útellenőreink az országos közutak kezelésének szabályozásáról szóló rendeletben előírt gyakorisággal, folyamatosan ellenőrzik az utak állapotát. Tőlük, illetve a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, valamint az utak úthálózati szerepe alapján ütemezzük be a munkákat, és folyamatosan dolgozunk a burkolathibák javításán”
– áll Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjének tájékoztatójában.

A Magyar Közút levelében hozzátette, hogy putnoki mérnökségük a jelenlegi ütemezés alapján július-augusztus hónapban fog kátyúzási munkákat végezni az Ózd környéki utakon. Az önkormányzatához tartozó utakat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény tartja karban. Ezeknek a kátyúzása, javítása jelenleg is zajlik városunk több pontján.


405_0_t 405_1_t 405_2_t
Vissza