Újra megnyitottak (képgalériával)2020. június 23. (kedd) 19:00 - Kultúranews/9401_0_300.jpgÚjra látogatható a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőmű. A kulturális intézményekben a járvány ideje alatt is folyamatos volt a munka. A nyitás után a tárlatok, illetve a programok új elemekkel is bővültek. Az érdeklődők ezentúl a szokott nyitvatartási időben, egyénileg és csoportosan is tehetnek látogatásokat.

A hajdani Fúvógépházról olvashatnak azok, akik belépnek a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba. Az intézmény kulturális kínálata többek közt ezzel és további új elemekkel is bővült az elmúlt időszakban. Az emeleti részen pedig további, korábban még nem látott részletek is megtekinthetőek. Az NFÉ munkatársai a járvány ideje alatt home office-ban dolgoztak, amely alatt folyamatos, napi kapcsolatban álltak egymással. Ez a munkaforma lehetővé tette, hogy olyan feladatokat is ellássanak, amelyekre a mindennapi nyitvatartási időszakban kevesebb lehetőség nyílik.

„Készítettünk olyan anyagokat, illetve olyan kutatómunkák zajlottak, amelyeket most, a nyitás alkalmával már beépítettünk a korábbi tárlatunkba és kiállításunkba. Tehát itt olyan szakmai anyagokra kell gondolni, amelyet majd a közeljövőben az ide látogató vendégek már láthatnak, vagy hallhatnak a tárlatvezető kollégáktól” - mondta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Az élménypark munkatársai már május közepétől jelen vannak az intézményben. Az azóta eltelt egy hónap alatt a látogatók folyamatosan érdeklődtek az ország különböző pontjairól. Ők elsősorban a nyitással, illetve a jövőbeni programokkal kapcsolatban szerettek volna információkat kapni. Hasonlóan az NFÉ-hez, a Digitális Erőmű is várja a látogatókat, ahol szintén meglepetések fogadják az egyénileg, illetve csoportosan érkezőket.

„Egy újdonság mindenképpen van a nyitással kapcsolatban, ami tőlünk telik, mert gyakorlatilag három hónapon keresztül zárva voltunk. Közben kialakítottunk egy lézerkard, lézerharc pályát a Digitális Erőműben, és beszereztük a megfelelő eszközöket. Úgyhogy a csapatépítés új eszköztárral bővült. Ettől függetlenül is persze ez egy elég jelentős fejlesztés, úgyhogy szeretettel várunk mindenkit” - emelte ki Lovas Lajos, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Digitális Erőműben az újdonságokon túl a digitális műhely eszközparkja, mint például a drónszimulátor, a drónok és az okos homokozó is megújult az elmúlt hónapokban. A hagyományos programok is folytatódnak, csakúgy mint az NFÉ-ben, ahol a nyárra készülve júliustól kéthetente újra megszervezik a kertmozi sorozatot. Az első filmet július 10-én, este nyolc órától láthatják majd az érdeklődők.


401_0_t 401_1_t 401_2_t 401_3_t
401_4_t 401_5_t 401_6_t 401_7_t
401_8_t 401_9_t 401_10_t
Vissza