Mindent megtettek (képgalériával)2020. június 22. (hétfő) 19:00 - Híreknews/9397_0_300.jpgHoltan találták meg egy vízmosásban fekve azt a Farkaslyuk környéki erdőben eltűnt idős férfit, aki még csütörtök délután indult el gombázni. Az elmúlt néhány napban nagy erőkkel zajlott a terep felderítése. Az ország minden pontjáról érkeztek a településre erre specializálódott kutatócsoportok. Keresőkutyákat és hőkamerás drónt is bevetettek. Ma közel százan indultak útnak.

Farkaslyukban, az Ifjúsági Háznál gyülekeztek ma reggel kilenc órakor a keresőegységek tagjai. A 76 éves férfi még csütörtök délután indult el gombázni. Legalábbis arról értesítette hozzátartozóit, hogy oda készül. Fiai – akik más városban dolgoznak – pénteken este érkeztek haza, és akkor tapasztalták, hogy édesapjuk nem várja őket a szokásos módon. Ekkor jelentették be eltűnését. Azóta minden nap kutatták a férfit eredménytelenül. A település polgármestere felhívta a figyelmet arra is, hogy akik gombázni indulnak, kellő körültekintéssel tegyék, vigyenek magukkal mobiltelefont is.

„Nagyon örülünk, hogy a kistérségből többen eljöttek. Itt vannak a járdánházi, arlói, ózdi, borsodbótai polgárőrség tagjai is. Közel száz emberrel tudjuk ma megkezdeni a keresést. Már az erdészet munkatársai is csatlakoztak hozzánk. Speciális keresők is érkeztek, tényleg olyan felszereléssel és kutyákkal, ahol eddig nem tudtak bemenni mély hasadékba, szakadékba” - mondta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

Minden nap egyre több segítség érkezett. Vasárnap este egy hőkamerás drónt is felküldtek a levegőbe nyomokat kutatva. A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület négy tagja a Hajdú-Bihar megyei Konyárról utazott ide. Ők alpintechnikai felszerelésekkel és egy malinois kutyával indultak el felmérni a terepet.

„Abból kiindulva, amit a jelenlévő rendőrkollégák elmondtak nekünk van egy olyan terület, amit már az előttünk lévő egységek kutyái is bejeleztek, és azt fogjuk most mi is megnézni. Majd annak a függvényében, hogy a kutatás milyen információt ad tovább fogjuk bővíteni a keresésnek az irányát” - nyilatkozta Lukács Péter, a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület vezetője.

A kutatásban résztvevők a farkaslyuki futballpályánál is tartottak egy megbeszélést. Majd csoportokra lebontva az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak iránymutatásával indultak útnak. Erre a helyszínre már Egerből és Debrecenből is érkezett keresőkutyás szervezet. Kapaló Éva kiképző az Ózdi Városi Televízión keresztül értesült az esetről, így ajánlották fel segítségüket.

„Ez a harmadik nap számunkra már a keresésben. Én a három nap alatt végig kint voltam a kutyáimmal, illetve társaim tegnap csatlakoztak be. Korábban már vettünk részt keresésben, ott egy hét után találtuk meg az eltűnt személyt” - fogalmazott Kapaló Éva, kiképző.

A hatóságok mellett rengeteg önkéntes és civil is szívén viselte az idős bácsi sorsát. Bíztak benne, hogy mielőbb felkutatják. Ma délelőtt viszonylag rövid ideig tartott a keresés. Információink szerint először a gombázáshoz használt szatyra került elő, majd Csernely és Farkaslyuk között egy vízmosásban fekve őt is megtalálták, de már nem élt. Halálának körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.


397_0_t 397_1_t 397_2_t 397_3_t
397_4_t 397_5_t 397_6_t 397_7_t
397_8_t 397_9_t 397_10_t 397_11_t
397_12_t 397_13_t 397_14_t 397_15_t
397_16_t 397_17_t 397_18_t 397_19_t
Vissza