Élhetőbb környezet (képgalériával)2020. június 11. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/9368_0_300.jpgÁtrendezik az olvasói tereket az ÓMI Városi Könyvtárban. Azt remélik, hogy így könnyebben használhatóvá tehetik a közkedvelt szekciókat. A dolgozók az elmúlt időszakban közel hétezer könyvet vittek fel az elektronikus rendszerükbe, emellett pedig folyamatosan szortírozzák is az állományt. A kiselejtezett olvasmányokat az intézményben meg is lehet vásárolni.

Nagy munkában vannak az ÓMI Városi Könyvtár dolgozói. A veszélyhelyzet ideje alatt, mint minden kulturális intézmény, zárva tartottak, ám ez idő alatt sem tétlenkedtek. Közel hétezer könyvet vittek fel az online rendszerbe. Mivel folyamatosan változnak az olvasói igények, így nekik is mindig meg kell újulniuk. Ma délelőtt például az állomány rendezésével foglalatoskodtak, ugyanis több területen lesz módosítás.

„A helyismereti részlegünk kinőtte magát. Így ez egy nagyobb teret kap. Ott a helyismereti kutatók, illetve a helyismerettel foglalkozó olvasók jobban tudnak majd a kutatásokkal foglalkozni, és jobban tudnak itt foglalatoskodni. A kézikönyvtári állományunkat is leválogattuk. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebb lesz az a könyv, ami nem kölcsönözhető lesz, vagyis csak itt bent lehet olvasni” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményegység-vezetője.

A megkezdett munkának köszönhetően az állomány mintegy hetven százaléka van már meg digitálisan is a rendszerben. Emellett közel hétszáz példányt válogattak és selejteztek ki az utóbbi időben, azok állapota vagy visszafogott keresettsége miatt.

A könyvtár állománya folyamatosan változik, de a folyamatos selejtezés ellenére is százezer példány felett van. Az előtérben elhelyezett polcon is olyan könyvek vannak, amelyeket már korábban kiválogattak és ezeket jutányos áron vásárolhatják meg az olvasók.

Az újranyitással kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk. A döntéshozók folyamatosan figyelik a kormány és az operatív törzs által kiadott rendeleteket. A hírek szerint június 15-től fogadhatnak látogatókat a kulturális intézmények, de erről szóló határozat egyelőre nem érkezett.


368_0_t 368_1_t 368_2_t 368_3_t
368_4_t 368_5_t 368_6_t 368_7_t
368_8_t 368_9_t
Vissza