Közös összefogás (képgalériával)2020. június 10. (szerda) 19:00 - Városnews/9362_0_300.jpgHárom hónapos kihagyás után tartottak ismét egyeztetést a térség polgárőrei. A fórumon az elmúlt időszak tapasztalatait osztották meg egymással. Különös figyelmet fordítottak a kijárási korlátozás betartatására és a lakosság azon részének segítésére, akik ezt igényelték. A tervek szerint hamarosan a korábbiakhoz hasonló összevont akciókat is tartanak majd.

Ismét polgárőrökkel telt meg az Ózdi Rendőrkapitányság nagy tárgyalóterme. A régió számos részéről jöttek el, hogy megvitassák az elmúlt időszak történéseit. Török-Búzás Péter őrnagy megnyitó beszédében kitért azokra a rendőrség által végzett tevékenységekre, amelyek kiemelten fontosak voltak a vírus elleni harc során.

„Március 13-án lezártuk Magyarország határait, ez minket itt a bánrévei ponton érintett. Onnantól kezdve 0-24 órában határellenőrzési feladatokat láttak el a kollégák. Mindemellett, ahogy érkeztek a Kormány, illetve a belügyminiszter által meghatározott feladatok, a házi karantén elrendelésével és ellenőrzésével kapcsolatban. Emellett a kijárási korlátozások bevezetésével, az ahhoz kapcsolódó szabályok ellenőrzésével kapcsolatban, valamint a folyamatosan érkező különleges jogrend betartatásával kapcsolatban” - emelte ki Török-Búzás Péter, kapcsolattartó, őrnagy.

Ezt követően arra kérték a megjelent polgárőr szervezetek képviselőit, hogy röviden értékeljék a veszélyhelyzet idején tapasztaltakat. A legtöbben arról számoltak be, hogy az állampolgárok nehezen viselik a vásárlási időkorlátot, mivel egyaránt megnehezíti a 65 éven aluliak és felüliek életét is. A helyi viszonyokról az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke, dr. Ata Abu Kamar számolt be.

„A munkánk fokozódott, más jelegű szolgálatokat is be kellett építeni. Városunk közbiztonságának fenntartása és a veszélyhelyzet elrendelésé utáni időszakban a szabályok és a rend betartatása. Az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület mindennapos tevékenysége közé tartozik lezárt játszóterek, parkolók, parkok és gépjárművek figyelése. Az idősekre különösképpen nagy figyelmet fordítottunk” - mondta dr. Ata Abu Kamar, az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke.

A megbeszélésen többen kiemelték, hogy szívesen segítették volna a rendőrség munkáját, akár a hatósági házi karanténnal kapcsolatos ellenőrzésekben való részvétellel is. A tervek szerint minden visszaáll a normál kerékvágásba, így a közeljövőben már összevont akciókra is lehet számítani. A polgárőrség feladata, hogy növelje a lakosság biztonságérzetét, így megpróbálnak a lehető legtöbbször közel kerülni az emberekhez.


362_0_t 362_1_t 362_2_t 362_3_t
362_4_t 362_5_t 362_6_t 362_7_t
Vissza