Laktató támogatás (képgalériával)2020. június 3. (szerda) 19:00 - Városnews/9344_0_300.jpgTöbb száz kiló állateledel érkezett az Állategészségügyi Telepre. A szállítmány egy részét az Ózdi Mentés csapata által gyűjtött adományokból sikerült megvásárolni. Egy raklapnyi instant tésztát azonban egy szavazós játékon nyertek az önkéntes segítők. A telep mindennapjait csak kis mértékben befolyásolta a járványügyi helyzet.

Nagy hangsúlyt fektetnek a Kovács-Hagyó Gyula úton található Állategészségügyi Telepen lakó négylábúak változatos étkeztetésére. Az itt dolgozók és az önkéntesek is igyekeznek minden olyan lehetőséget megragadni, amely ezt a célt szolgálja. A közelmúltban egy maglódi, állateledelek forgalmazásával foglalkozó vállalat hirdetett játékot közösségi oldalán, ahol a legtöbb szavazatot ismét az Ózdi Mentés csapata tudhatta magáénak. Így a jórészt adományokból megvásárolt ötszáz kiló száraz kutyatáp mellé egy raklapnyi instant száraztészta is érkezett a telepre. A járványügyi helyzet valamelyest a telep mindennapjaira is rányomta bélyegét.

„A nyílt napokat természetesen nem tudtuk megtartani. Ezeket a közösségi távolságtartási szabályokat itt is be kellett vezetni, tehát látogatókat is csak nagyon szigorú szabályok között tudtunk fogadni. Előre egyeztetett időpontban, kézfertőtlenítést kellett alkalmazni, szájmaszkot kellett használni. Egy ember, vagy maximum egy család jöhetett be, és így tudták megtekinteni a kutyákat” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

Restás Alexandra elmondta, hogy az önkéntesek jóval nagyobb aktivitással próbálták meg gazdásítani, illetve szervezethez adni a kutyákat ezen időszak alatt, ezért nem mutatott csökkenést az örökbefogadási kedv.

Rendkívül ritka pillanatok egyike, amikor az Állategészségügyi Telepen akár egy kennel is üresen áll. Ma három ilyenre is találtunk példát. A tapasztalatok szerint ez az állapot azonban nem tart hosszú ideig. Az elmúlt hetekben ugyanis folyamatos telt házzal üzemeltek.

Az itt élő állatokon átmeneti megoldásként ideiglenes befogadással is segíthetünk, hiszen az így felszabadult kennelekbe újabb lakók érkezhetnek az utcáról.


344_0_t 344_1_t 344_2_t 344_3_t
344_4_t 344_5_t 344_6_t 344_7_t
344_8_t 344_9_t
Vissza