Fontos a türelem (képgalériával)2020. május 26. (kedd) 19:00 - Egészségnews/9328_0_300.jpgCsak szigorú egészségvédelmi szabályozások mellett kereshetik fel a betegek a szakrendeléseket. A május eleji enyhítő intézkedések következtében újra elérhetőek lettek az egészségügyi szolgáltatások. A várakozási idő azonban meghosszabbodott, hiszen több procedúrán is át kell esniük a pácienseknek, mielőtt belépnek az intézmény területére.

Testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, járványügyi kérdőívek kitöltése előzi meg többek között a betegek szakrendeléseken való megjelenését. Ezeket természetesen csak a páciensek személyes jelenléte során végzik el. Ez előtt azonban telefonos időpontkérésre, orvossal való konzultációra, egyes esetekben beutalóra, és bizonyos vizsgálatok, beavatkozások előtt koronavírus-teszt elvégzésére is szükség lehet. Az egészségvédelem érdekében kidolgozott szabályozások mind a betegek, mind a szakdolgozók biztonságát szolgálják, így betartásuk mindannyiunk közös érdeke. A várakozási idő azonban megnőhet, hiszen óránként mindössze négy beteg látható el, ezért a páciensek türelmére, és megértésére is szükség van.

„A doktornővel konzultáltam, és ő mondta, hogy már van itt bejegyzés, és így tudtam jönni. Reggel szóltam, és már akkor mondták, hogy jöjjek délre” - nyilatkozta Balogh Istvánné.

A szigorú fogadási rend miatt fontos, hogy az előjegyzett betegek pontosan érkezzenek, melynek során figyelembe kell venni a szűrőponton való áthaladás idejét is.

„Azt mondták, hogy kedden reggel hét órától nyolc óráig lehet jelentkezni, és akkor szóltam, és azt mondták, hogy tizenkettőre legyek itt” - mondta Szabján Béláné.

A szakrendeléseken való megjelenéskor maszk viselése, és a kellő távolság betartása mindenki számára kötelező. Bizonyos vizsgálatok, és beavatkozások előtt pedig szükség lehet úgynevezett, PCR-típusú koronavírus teszt elvégzésére is. Ezek a szűrések szintén előre egyeztetett időpontokban, előjegyzésre, hétköznapokon történnek.

Néhány szakrendelés kivételével bizonyos esetekben szükséges előzetes időpont egyeztetés. Ezek időpontja eltérhet egymástól, ezért érdemes mindenképpen előzetesen tájékozódni. Az Almási Balogh Pál Kórház a jelenlegi járványügyi helyzet miatt továbbra is biztosítja a telefonos vizit lehetőségét.

A szabályok betartásán, és az előírt egészségvédelmi eszközök viselésén túl az is fontos, hogy a várakozás ideje alatt mind az egészségügyi személyzettel, mind a többi beteggel szemben türelmesek legyünk, hiszen a jelenlegi helyzet egyikünk számára sem könnyű. Az ellátás gördülékenysége pedig nem csak az egészségügyi dolgozókon, hanem rajtunk, betegeken is múlik. Az előjegyzések, és a telefonos vizit, illetve konzultáció idejéről, az egyes szakrendelések elérhetőségéről pedig az Almási Balogh Pál Kórház honlapján tájékozódhatunk.


328_0_t 328_1_t 328_2_t 328_3_t
328_4_t 328_5_t
Vissza