Közös emlékezés (képgalériával)2020. május 20. (szerda) 19:00 - Városnews/9311_0_300.jpgFilm készül a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A járványhelyzet miatt klasszikus ünnepséget minden bizonnyal nem lehet majd szervezni, így az ÓMI Zenés Színház csapata egy rendhagyó produkcióval készül az esemény alkalmából. A több elemből álló alkotás célja a közös emlékezés és a nemzeti összetartozás erősítése.

Városunkban minden esztendőben megemlékeznek a trianoni kényszerszerződés aláírásának évfordulójáról. A hagyományok szerint koszorúzás és műsor jelzi, ismét egy évvel régebben történt a hazánk határait nagyban átíró esemény. Idén viszont a koronavírus-járvány miatt feltehetően még június 4-én sem lehet közösségi programokat szervezni, ezért az ÓMI Zenés Színház tagjai gondoskodnak arról, hogy ne múljon el produkció nélkül a jubileum.

„Mi az ÓMI Zenés Színház tagjaival kiegészülve néhány segítővel arra gondoltunk, hogy egy 20-25 perces összeállítást készítünk. Én nem mondanám rá, hogy ez egy film lesz, de mégis filmszerűen fognak majd peregni a képkockák. Dalok, versek és prózák filmszerű betétekkel kiegészülve. Egy ilyen összeállítással készülünk. Én nagyon bízok benne, hogy sikerül megvalósítani ezt a tervet” - nyilatkozta Szaka Attila, az ÓMI Zenés Színház tagja.

A produkció több helyszínen játszódik majd. Fontos szerepet kap az Ózdi Rózsafüzér királynéja templom, hiszen a stáb itt több jelenethez is készített felvételeket. Mivel a szereplők már régóta ismerik egymást, így a munka is gördülékenyen halad. A téma pedig mindenkit érint, így nagy lendülettel zajlanak a munkálatok.

„Hogy megfogni mit kell? Szerintem Trianon egy olyan típusú dolog, ami sok embert megérint, és sokan vélekednek róla valahogyan. Azt gondolom, hogy ez a mi szeretetünkből fakad majd ez a kis produkció. Ha minket ismernek, akkor tudják, hogy egy velőig hatoló érzelmes dolog lesz. Inkább az emlékek és az érzések mezsgyéjén fogunk haladni” - emelte ki Vámos Fruzsina, az ÓMI Zenés Színház tagja.

Az elkészült produkciót az Ózdi Városi Televízió június 4-én, csütörtökön este fél 8-tól tűzi műsorra, az összeállítást a tervek szerint különböző közösségi médiafelületeken is elérhetik majd az érdeklődők.


311_0_t 311_1_t 311_2_t 311_3_t
311_4_tVissza