Helyreállítási folyamatok (képgalériával)2020. május 20. (szerda) 19:00 - Városnews/9309_0_300.jpgUrajon tartottak bejárást a csatornaberuházással kapcsolatban. Városunk polgármestere és a terület képviselője a kivitelező cég munkatársának jelezte a lakosság problémáit. A projektvezető elmondta: számos helyreállítási munka várható még a területen. A tervek szerint az Uraj úton az aszfaltozást csütörtökön kezdik el a szakemberek, és előreláthatólag jövő hét elejére fejezik be.

A csatornaberuházással kapcsolatos munkálatok még tavaly év elején kezdődtek meg Urajon. Azóta már a kivitelezési munkák a végén tartanak. A területen konzorciumban dolgozó cég projektvezetője elmondta, hogy jelenleg az Uraj utca aszfaltozásának előkészülete folyik. A tervek szerint ezt csütörtökön kezdik el a szakemberek és jövő hét elejére be is fejezik az egész utcát. A munka ezzel azonban még nem ér véget, számos helyreállítást kell elvégezni még a területen. Ezzel kapcsolatban tartottak bejárást az érintettek.

„A mai nap Uraj területét néztük át csatornázás szempontjából, nyilván a munkák még nem fejeződtek be, tehát ez még munkaterület, és ebben az évben kell, hogy mindent befejezzenek, de nyilván fontosnak tartottam képviselő úrral egyetemben, hogy a kivitelezőnek a figyelmét felhívjuk olyan várható problémákra, amiket esetleg egy rosszul elvégzett helyreállítás során maradandóvá tennének, és később kellene felbontani, úgyhogy egyrészt egy megelőző bejárás is ez, másrészt amik már befejezettnek tűnő helyreállítások problémásak, azokra is felhívtuk a figyelmét. A kivitelező mindenre megígérte, hogy kijavítja, és meg fogja csinálni, és minden nagyon jó lesz, ezt várjuk szeretettel” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Janiczak Dávid polgármester és Csák Árpád területi képviselő is jelezte a kivitelező cég munkatársa számára az észrevételeket, illetve a lakosság panaszait is a helyszíni bejárás alkalmával. A projektvezető elmondta, hogy még javában zajlanak majd helyreállítási munkák ezen a területen is.

„Meg kell mindenképp jegyeznem azt, hogy ha a területen nem látnak a lakosok munkavégző emberek, csak olyanokat, akik az útnál mozognak, az nem azt jelenti, hogy a területet már átadtuk az önkormányzatnak. Ez még mindig a mi munkaterületünk, és még nem volt meg a részműszaki átadás sem. A részműszaki átadást a jelenlegi ismereteink szerint júliusra tervezzük, addigra az eredeti állapot helyreállítását szeretnénk mindenütt elvégezni” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A projektvezető hozzátette, hogy miután végrehajtották a helyreállítási munkálatokat, a lakosok ezzel kapcsolatos problémáikat a víziközmű társulat 06-20/921-1853-as ingyenes zöldszámán keresztül tudják jelezni. Amennyiben jogosak a felvetések újra ellenőrzik a kérdéses részt, és kijavítják azt még a részműszaki átadás előtt.


309_0_t 309_1_t 309_2_t 309_3_t
309_4_t 309_5_t 309_6_t 309_7_t
309_8_t 309_9_t
Vissza