Mozgásban a diákok2020. május 19. (kedd) 19:00 - Sportnews/9307_0_300.jpgOtthon is elvégezhető formában, Diákolimpia GameTime néven indított játékos felhívása keretében kívánja a tanévben félbeszakadt versenysorozatát népszerűsíteni a Magyar Diáksport Szövetség. A nyolc sportágban induló öthetes program összesen 72 kihívást tartalmaz, amelyeket a különböző sportágak kiválóságai mutatnak be a gyerekeknek.

A vírushelyzet miatt a diákolimpiai versengések csupán ötöde fejeződött be, a Magyar Diáksport Szövetség pedig alternatívát kínál a mozgásra. Az új, online formában működő, otthon is teljesíthető challenge-eket tartalmazó, Diákolimpia GameTime néven futó programot nyolc sportágban hirdették meg. Az egyes kategóriákban három nehézségi fokozatban 9-9 kihívást kell teljesíteni a diákoknak a tanév végéig, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a gametime.diakolimpiai.hu weboldalra. A Bolyky Tamás Általános Iskolából már többen csatlakoztak a mozgalomhoz.

„Ez egy nagyon új dolog. Az előző héten indult. Én is tanítok testnevelést, és kiküldtem a gyerekeknek a versenykiírást, hogy nézzék meg, és aki olyan korú, és van kedve az regisztráljon. Ez a 2005 és 2009 között születettekre vonatkozik, de fontos, hogy a kisebbek és az ettől nagyobbak is végezhetik otthon a feladatokat” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A versenysorozat indulása óta igen nagy népszerűségnek örvend. Ehhez az is hozzájárul, hogy a kampányokhoz olyan híres sportolókat sikerült megnyerni, mint például Baji Balázs, Böczögő Dorina, Lékai Máté és Háfra Noémi. Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója elmondta, hogy növekszik az aktivitás a tanulók és a pedagógusok részéről.

„A számok azt mutatják, hogy jönnek szépen a nevezések. A mai adatokat kértem be a kollégáktól. Ezek szerint már több mint 1200 videó van a gametime.diakolimpiai.hu weboldalon amit a kihívás érdekében hoztunk létre. Ez már nagyjából 600 érdeklődőt jelent, sőt már a csapatok száma is gyarapodik. Már közel harminc iskolai csapatot regisztráltak a testnevelők” - nyilatkozta dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója.

A kihívásokat visszamenőleg is lehet teljesíteni, így a résztvevők gyakorolhatnak, mielőtt feltöltenék az igazolásként szolgáló videókat. A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy vegyenek részt a programon, hiszen ezzel nemcsak a mindennapos mozgást, hanem a versenyzési lehetőséget is biztosítják a fiatalok számára.

Vissza