Nyílt istentiszteletek (képgalériával)2020. május 18. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/9305_0_300.jpgÚjra nyilvános istentiszteletet tartottak városunkban. Az Ózdi Református Egyházközösség hívei maszkokban, kesztyűkben és távolságot tartva vettek részt az első alkalmon. Mostantól egyébként az Ózdi Evangélikus Egyházközösség kivételével szinte az összes felekezet a megszokott rendben tartja majd a szertartásokat.

Maszkokban és kesztyűkben érkeztek a hívek az Ózdi Református Egyházközösség istentiszteletére tegnap délelőtt. Padsorok üresen hagyásával próbálták megtartani a másfél méter távolságot egymás között. A nyilvános miséket még március közepén szüntették meg az egyházak és a kormány a koronavírus-járvány megelőzése érdekében. A helyzet javulásának köszönhetően múlt hétvégétől azonban újra megnyitottak egyes templomok.

„Nagy öröm és hála van a szívünkben, hogy nagyjából két hónap szünet után ismét találkozhatunk Isten hajlékában, a templomban. Talán még megfogyatkozva, talán még sokan hiányoznak a közösségből, de rájuk is szeretettel gondolunk, és várjuk őket. Hála Istennek a modern technika lehetővé teszi, hogy nagyjából mindenki láthassa az alkalmakat, ahogy az elmúlt időkben erre lehetőség volt” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

A több mint két hónap szünet alatt szinte minden egyházi felekezet megpróbált online miséket tartani. Ennek ellenére a hívek láthatóan örültek, hogy mostantól újra személyesen látogathatják az istentiszteleteket.

„Nagyon örülök. Márciusban amikor még lehetett utoljára, akkor még voltam azóta sajnos nem, de minden héten tiszteletes asszony feltette az ige részt, és megnézhettük interneten, úgyhogy annak is nagyon örültünk” - nyilatkozta Mirezákné Kovács Katalin.

Bár az istentiszteletek mostantól folyamatosak lesznek, a kiscsoportos foglalkozások még szünetelnek egy ideig a református gyülekezetnél. Emellett azonban mostantól a város szinte összes gyülekezete a megszokott rend szerint tartja majd a miséket az Ózdi Evangélikus Egyházközösség kivételével.


305_0_t 305_1_t 305_2_t 305_3_t
305_4_t 305_5_t 305_6_t 305_7_t
305_8_t 305_9_t
Vissza