Végleges helyreállítás (képgalériával)2020. május 18. (hétfő) 19:00 - Városnews/9304_0_300.jpgMár a csatornázás utáni végleges helyreállítás zajlik Cipó egyes részein, azonban az ott élők jó része felháborítónak tartja a munka minőségét. Ma délelőtt ezért a városvezetés tagjai és a projektben résztvevő szakemberek egy helyszíni szemlét tartottak az Építők útján és a Hajnóczy József utcában, ahol meghallgatták az ott élők tapasztalatait és kétségeit a helyreállítással kapcsolatban.

A városban már a végéhez közeledik a csatornaberuházás, sokfelé a végleges helyreállítás zajlik. Azonban egyes szakaszokon az ott élők nem elégedettek a végeredménnyel, így van ez például az Építők útján is. Ma délelőtt ezért a városvezetés tagjai és a projektben résztvevő szakemberek helyszíni szemlét tartottak.

„Az Építők útján nyomvonalas helyreállítás történt, de már most válik föl az az aszfalt, amit a múlt héten letettek, én bízom benne, hogy ezt ismételten ki fogják javítani. A Hajnóczy úton pedig most megbeszéljük, hogy hogy is fog történni itt a helyreállítás” - mondta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

Több itt élő is elmondta a gondolatait a helyreállítással kapcsolatban. A Hajnóczy utcában például az aszfaltos helyreállítást hiányolják, és azt nehezményezik, hogy az aszfalt és a beton helyett csak zúzalékot terítettek le a felbontott szakaszokon.

„Bementem egyszer az önkormányzathoz, Fáklyánéhoz, és azt mondta, hogy a képen nem látszik, hogy aszfaltozott volna. Én ránéztem a képre, azok a képek valóban olyanok voltak, amin nem látszott az aszfalt. De az se látszott, ez az út aszfaltos. Tehát azon nem lehet megállapítani. Ezért szóltam most, a bejáráskor megint, de a lakossági fórumon is említettem ezt, és most is szóltam” - nyilatkozta dr. Barta Béla.

A kivitelező képviselője elmondta, hogy a Hajnóczy utcában amint befejezik a csatornaépítési munkálatokat, és eltelik a konszolidációs idő, aszfaltozzák majd az útburkolatot a nyomvonalon. Emellett a kapubeállókat is eredeti állapotukra hozzák helyre, azaz ami betonos volt, azt betonnal, ami pedig aszfaltos, azt aszfalttal borítják.


304_0_t 304_1_t 304_2_t 304_3_t
304_4_t 304_5_t
Vissza