Több érdeklődő2020. május 18. (hétfő) 19:00 - Városnews/9303_0_300.jpgÖt-hat cég is érdeklődést mutat az ABB dolgozóinak továbbfoglalkoztatására, illetve az infrastruktúra egy részének átvételére. Közülük háromnak a képviselői már jártak is Ózdon. Többek között erről beszélt Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában.

A politikus elmondta, hogy városunkban jelenleg három meghatározó nagy foglalkoztató van, ezek egyike az ABB, amely azonban bejelentette, hogy december 31-ével teljes egészében leállítja ózdi tevékenységét. A megoldáson azóta is dolgoznak. Az eddig felmerült cégek között van olyan, amely a sport világához kötődik, van, amelyik a közösségi közlekedés területén tevékenykedik, de az információs-kommunikációs szektorban és az energetika terén működő vállalat is érdeklődik. Riz Gábor szerint a legfontosabb, hogy az átállás ne jelentsen törést az ózdi családok számára, és lényeges a több lábon állás is.

„Ózdiként számomra az a fontos, hogy ne jelentsen törést a családok életében, hogy ezek az emberek akár rövid ciklusra is, rövid hetekre is munka nélkül maradjanak. A munkanélküliséget az is jelentheti, hogy erre az időszakra képzésen, átképzésen vesznek részt, pontosan az új foglalkoztató igényeinek figyelembe vételével. Ezeket az igényeket már folyamatosan gyűjtöm, gyűjtjük be” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Vissza