Nyüzsgő vásártér (képgalériával)2020. május 16. (szombat) 14:09 - Városnews/9301_0_300.jpgIsmét nyüzsgés töltötte be a ruhás piacot. A koronavírus-járvány miatt már hetek óta zárva volt a terület az árusok és a vásárlók előtt, szombaton azonban az enyhítő intézkedéseknek köszönhetően újra megnyitotta kapuit a vásártér. A lehetőségnek a legtöbben örültek, mások azonban még korainak tartják a nyitást. A többség ügyelt a szabályok betartására, de sokan otthon hagyták a védőeszközöket.

A koronavírus-járvány miatti többhetes kényszerszünet után április végén nyitott meg a Városi Piac, igaz, még csak tesztjelleggel, és kizárólag a zöldséget, gyümölcsöt és élelmiszert árusító részleg. Mivel a tapasztalatok pozitívak voltak, azóta is minden szombaton kinyithattak az árusok, sőt a nyitvatartást hétköznapokra is kiterjesztették. Az úgynevezett ruhás piac azonban mindeddig nem volt látogatható. Az újabb enyhítő intézkedéseknek, és a járványgörbe kedvező alakulásának köszönhetően most szombaton viszont ez a részleg is kinyithatott. Az ózdiak közül sokan örültek a lehetőségnek, a kényszerszünet miatt hiányérzetük volt.

„Én jónak tartom. Elég régóta járok ide, de most egy kicsit rossz volt, nem tudtunk vásárolni” - mondta Kriston Imre.

„Én örülök neki, mert az a helyzet, hogy alkalomadtán ki szoktunk jönni a férjemmel, de külön nézünk szét. Csak kéne, hogy elinduljon az élet” - nyilatkozta Vincze Ferencné.

Voltak ugyanakkor olyanok is, akik felemás érzésekkel értékelték az újranyitást. Szerintük ugyanis az ilyen mértékű szabadság még túl korai lehet.

„Igen, hogy a zöldséges, meg ezek kinyissanak, azt normális dolognak tartom. Mert ugye palántálni most kell, azt később nem tud az ember. Viszont a ruhát később is meg lehet venni. Az embernek nem egy ruhája van a szekrényben, amit elő tud venni, de egészsége egy van. És ha az egészségét valaki elveszíti, azt már vissza nem tudja hozni” - hangsúlyozta Máda Sándorné.

Az újranyitott ruhás piacot a városi televízió munkatársai is végigjárták. A biztonsági előírások betartásával kapcsolatban vegyes képet láttak. Az árusok többsége felvette a maszkot, számukra egyébként ez is, és a kesztyű is kötelező. A vásárlók közül ugyanakkor sokan otthon felejtették a védőfelszereléseket, így arcuk eltakarása nélkül böngésztek a ruhanemű, műszaki- és használtcikkek között.


301_0_t 301_1_t 301_2_t 301_3_t
301_4_t 301_5_t
Vissza