Utat javítanak (képgalériával)2020. május 14. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9296_0_300.jpgMegkezdték a kátyúzási munkálatokat a városüzemeltetés munkatársai Ózdon. Elsőként a forgalmasabb részeket javítják, majd a mellékutakkal folytatják. Idén kétszáz tonna aszfalt áll rendelkezésükre a közfoglalkoztatási keretből. A Magyar Közút is folyamatosan ellenőrzi térségünk útjait, és ahol szükség van rá, aszfaltoznak.

A Múcsonyból szállított melegaszfaltot dolgozzák el a kivágott részekbe az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a Piac úton és környékén. Ezen az útszakaszon 14 helyszínen, 52 négyzetméternyi területen végeznek hasonló feladatot, hét és fél tonna aszfalt kerül a sérült burkolatba. Azért ettől a mennyiségtől városszerte az általuk fenntartott utakba jóval többet használnak majd fel a jövőben.

„Idén kétszáz tonna aszfalt áll rendelkezésünkre a közfoglalkoztatási keretből, most kezdődött el a múlt héten a folyamat, mert a keverőtelep most indult be. Először itt a belvárost fogjuk csinálni, a Piac utat, Nemzetőr utat, Vasvár utat. Aztán felmérés és ütemterv szerint folytatjuk az egész városban. Úgy néz ki, hogy a következő célpontunk a Damjanich út és környéke lesz” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Maga a program szeptember végéig tart. Első körben a legforgalmasabb útszakaszok és a legnagyobb kátyúk javítását ütemezték be, és így haladnak tovább. A Magyar Közutat is megkerestük a kátyúzás témájával, hiszen hozzájuk is rengeteg útszakasz tartozik, és azokon is van mit kijavítani. Kérdésünkre Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője küldött írásban tájékoztatást.

„Ahogy a teljes megyei közúthálózaton, úgy Ózd környékén is útellenőreink folyamatosan ellenőrzik az utak állapotát, ha balesetveszélyes kátyút találnak, azt rögtön javítják vagy táblával jelzik. Az idei évben speciális aszfalt felhasználásával végeztünk több alkalommal is burkolatjavítást összesen 13 tonna aszfalt bedolgozásával. A szennyvízberuházások kapcsán érintett utakon folyamatban van a végleges burkolat-helyreállítás, ezen munkákat a közműberuházások kivitelezői végzik” - áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatójában.

A Piac út térségében igyekeznek holnapra betömni a gödröket a dolgozók, hiszen hétvégén ezen az útszakaszon jelentősen megnő a forgalom, és nem szeretnék, ha bárkinek baja esne a kivágott lyukak miatt. Emellett a gépjárművezetők türelmét is kérik, valamint felhívják a figyelmet arra, hogy az autósok számoljanak a megnövekedett menetidővel a munkavégzés ideje alatt.


296_0_t 296_1_t 296_2_t 296_3_t
296_4_t 296_5_t 296_6_t 296_7_t
296_8_t
Vissza