Munkálatok Szentsimonban (képgalériával)2020. május 12. (kedd) 19:00 - Városnews/9284_0_300.jpgSalakos parkolót létesítenek a szentsimoni temetőnél, ezzel egy régóta fennálló probléma oldódik meg a településrészen. Emellett hamarosan megtisztulhat a Hangony-patak medre is. Mivel az iszapos, gazos mederben a víz már régóta nem tud megfelelően elfolyni, az évek során sok gondot okozott az ingatlantulajdonosoknak és gazdálkodóknak egyaránt.

A szentsimoni temető előtti területen a parkolás már régóta gondot okozott azoknak, akik autóval érkeztek ide, hogy leróják kegyeletüket, emlékezzenek elhunyt hozzátartozóikra, barátaikra. Erre a problémára jelent majd megoldást a most készülő parkoló.

„Probléma volt a temető előtti parkoló létesítése. Eléggé sáros és elhanyagolt terület volt. Most az ÓVI segítségével hálistennek ez megoldódik, és mint látjuk, jelenleg is ezek a munkálatok folynak” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A szegélykövek beállítását követően a területet salakkal szórják majd le, így esős időben is könnyebb lesz az autósok számára a ki- és beszállás. Az önkormányzati képviselő azt mondja, a választás óta eltelt időszakban sokat beszélgetett a helyiekkel, akik elmondták problémáikat, ügyes-bajos dolgaikat. Ezek közül csak az egyik volt a temető előtti parkoló hiánya. A településrészen hosszú évek óta gondot okoz, hogy a Hangony-patak medre iszapos, gazos, a víz nem tud megfelelően elfolyni, így az ingatlantulajdonosoknak és gazdálkodóknak is sok bosszúságot okoz. A képviselő a megyei vízügyi igazgatóságnál keresett megoldást.

A szakemberek először fotón szembesültek a patakmeder állapotával, majd helyszíni szemlét is tartottak. A látottak alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a meder megtisztítására valóban szükség van. Az ígéretek szerint a közeljövőben meg is kezdődhetnek a munkálatok.

Kellóné Mezőtúri Márta elmondta, a megoldandó feladatok közt szerepel a plébánia ügye is. Az épület közel kétszázötven éves, alapkövét 1776-ban tették le. Az utóbbi időben azonban jelentősen leromlott az állapota, balesetveszélyessé vált, nagy szükség lenne a felújítására. A terület képviselője az Egri Főegyházmegye Érseki Hivatalától kért időpontot, hogy személyesen is egyeztethessenek az épület sorsáról. Ez a megbeszélés a járvány miatt később valósulhat meg.


284_0_t 284_1_t 284_2_t 284_3_t
284_4_t 284_5_t 284_6_t 284_7_t
284_8_t 284_9_t 284_10_t 284_11_t
284_12_t 284_13_t 284_14_t
Vissza