Különös ballagások2020. április 28. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9246_0_300.jpgVirtuálisan tartják meg a középiskolai ballagásokat. Az összes ózdi intézmény valamilyen digitális meglepetéssel készül a végzős diákok számára, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet közepette is megemlékezzenek erről az ünnepről. Emellett a közelgő érettségire is folyamatosan készülnek az iskolák, hogy azok a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően történjenek meg.

Tavaly ilyenkor a ballagások hagyományos formában zajlottak a város középiskoláiban. Idén, akárcsak a tanórák, ezek az ünnepségek is elmaradnak eredeti formájukban az új típusú koronavírus-járványnak köszönhetően. A helyi intézmények most azonban megpróbálnak a jelenlegi veszélyhelyzet közepette is megemlékezik erről az eseményről.

„A végzős osztályfőnökökben és az iskola vezetésében merült fel az a gondolat, hogy a koronavírus okozta helyzetben se maradjon el ez a méltó ünnep a végzős diákoknak. Ezért akkor, amikor eredetileg terveztük a ballagást, azaz április harmincadikán tíz órakor, egy online ballagás szerű videó fog megjelenni az iskola Youtube csatornáján. Ennek több blokkja van, és azokat a hagyományos elemeket igyekeztünk benne elhelyezni, ami amúgy is lenne egy ballagáson” - mondta dr. Alabán Péter, az Ózdi SzC Gábor Áron Szakképző Iskolájának tagintézmény-vezetője.

Az Ózdi József Attila Gimnázium is egy meglepetéssel készül a végzős diákjai számára. Az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Szakgimnáziuma pedig búcsúzó gondolatokat tesz majd közzé tanulóinak, ezentúl pedig keresik annak a lehetőséget, hogy a későbbiekben méltóképpen emlékezzenek meg erről az eseményről. Emellett a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium is digitális formában tartja meg a ballagást.

„A koronavírus miatti óvintézkedések miatt most nem tudjuk megvalósítani a hagyományos fizikai kontaktussal járó ballagást, ezért a SZIKSZI is digitális ballagással készül. Az időpont megegyezik a már év elején közzétett csütörtök 16 órai időponttal, amiről természetesen hamarosan értesítünk mindenkit, hogy a ballagás kicsit rendhagyó formában, de így lesz megtartva” - nyilatkozta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Több intézményvezető elmondta, hogy folyamatosan készülnek a hétfői érettségire, hogy az a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően menjen le. A diákok minden intézményben maszkot fognak kapni, amelyet igény szerint viselhetnek. Emellett folyamatos lesz a fertőtlenítés és a távolságtartásra is nagy figyelmet fordítanak. A védelmi intézkedések ellenére azonban a tanulók bármikor dönthetnek úgy, hogy az őszi időpontban vizsgázzanak.

Vissza