Kézis zárás2020. április 15. (szerda) 19:00 - Sportnews/9203_0_300.jpgVegyes érzelmekkel fogadták a helyi klubok a kézilabdás idény zárását. Az ÓAM-Ózdi KC és a Lóci DSE sem hagyja viszont játékosait kiesni a ritmusból, így személyre szabott edzésekkel segítenek formában maradni. Ugyan még nincsenek meg a kiírások a következő idényre, remélik, hogy szeptemberben újraindulhatnak a küzdelmek.

Ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnokban sem a labda pattogása, sem pedig a nézők buzdítása nem törte meg a csendet. A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében, tekintettel a járványhelyzetre, ebben az idényben erre már hiába is várnánk, ugyanis befejezettnek tekintik a szezont. Az ÓAM-Ózdi KC számára fájó a döntés, hiszen tavasszal még veretlenek voltak, Herczegh János pedig vezette az NB1/B góllövőlistáját.

„A háttérből jövő információk azt sugallták, hogy lehet számítani arra a döntésre, amit végül is a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége meghozott. Természetesen mi az Ózdi Kézilabda Clubnál sem örülünk ennek, hogy félbeszakadt a bajnokság gyakorlatilag a háromnegyedénél. Már csak azért sem, mert sportemberek lévén mindenki azt szereti, ha a pályán dőlnek el a vitás kérdések és a bajnokság” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC technikai vezetője.

A mieinket feljutás és kiesés szempontjából nem érintette a döntés, hiszen a felnőtt csapat az NB1/B középmezőnyében szerepelt. Annak érdekében, hogy a játékosok a kialakult helyzet ellenére se kerüljenek formán kívül, Szakál György vezetőedző online feladatokat küld nekik. A Lóci DSE-nél hasonlóan járnak el, így mindenkinek egyéni edzéstervet adtak ki. A stáb az interneten is tartja a kapcsolatot, így vannak folyamatos kontaktusban.

„Egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Most lettek volna azok a mérkőzések a riválisok ellen, amiket esetleg tudtuk volna hozni idegenben és itthon is. Azt gondolom, hogy azáltal, hogy a bajnokság félbeszakadt, és esetleg ősszel újrakezdődik, minket nem ért semmiféle hátrány” - nyilatkozta Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A döntés értelmében a csapatok a 2020/2021-es idény sorozataiba a 2019/2020-as szezonra érvényes besorolás szerint nevezhetnek be, amennyiben ismét teljesítik a szükséges kritériumokat. Annyi biztos, hogy a helyi klubok is bíznak a sikeres, mihamarabbi folytatásban.

Vissza