Három év2020. április 8. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9191_0_300.jpgVideós rémhírterjesztőket fogtak el az ózdi rendőrök. A gyanúsítottak az egyik legnagyobb videómegosztó oldalon állítottak valótlanságokat az új koronavírussal kapcsolatban. Az 54 éves férfit és 15 éves lányát gyanúsítottként kihallgatták, majd az Ózdi Rendőrkapitányság rémhírterjesztés miatt eljárást indított ellenük.

Az új típusú koronavírus megjelenésével együtt várható volt, hogy olyan személyek, szervezetek is felbukkannak, akik hasznot akarnak húzni a kialakult helyzetből. Emellett feltűntek olyanok is, akik azt terjesztik, hogy mindaz, ami miatt most az egész világ bajba került, csak hazugság, nincs betegség, járvány, vagy ha mégis, az nem akkora mértékű, mint amit a sajtó közöl. A rémhírterjesztésre példa az a sajóvelezdi férfi, aki az elmúlt napokban egy videót töltött fel az egyik legnagyobb videómegosztó portálra.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon rémhírterjesztés elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás egy sajóvelezdi férfival szemben, aki a napokban a közösségi médián egy rémhírterjesztéssel kapcsolatos videót osztott meg. A férfi tettéért akár három év börtönbüntetésre is számíthat” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.  

Az 54 éves férfit 15 éves lánya vette fel, a videót április negyedikén töltötték fel a videómegosztóra. Rövid időn belül több mint 1500-an látták a felvételt. Kis keresés után mi is megtaláltuk az interneten, a megtekintések száma mostanra már 2200 felett jár. A férfi azt mondja a videóban, hogy mindenki nyugodtan menjen ki az utcára, mert nincs járvány.

„Én szeretném üzenni nektek, hogy tudomásul kell venni szerintem, és én tudom azt, hogy el vagytok hitetve nagyon sokan. Vagyis a világ el van hitetve. Kérlek titeket, hogy ne higgyetek a koronavírusban, mert nincs megírva a Bibliában, van szó betegségekről a Bibliában, de nem koronavírusról. Nem olyan betegségről. Mert az Úr Jézus nem a betegségnek a hírnöke, hanem az életnek. És az örök életnek adó szeretetnek a jele” - mondta a sajóvelezdi férfi, az egyik legnagyobb videómegosztó portálra feltöltött videóban.

A több mint kétperces felvételen többször megkéri még a miniszterelnököt is, hogy ne higgye el, hogy vírus van, továbbá mindenkit arra biztat, hogy vonuljon ki az utcára. Ez azonban veszélyes, a megelőzést éppen az szolgálja a legjobban, ha mindenki otthon marad, amikor csak teheti. A rémhírterjesztést a törvény bünteti, a köznyugalom elleni bűncselekmények sorába tartozik. A férfit tettéért akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A kép illusztráció.

Vissza