Sorozatos lopás2020. április 7. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/9188_0_300.jpgSzabálysértési értékre elkövetett üzletszerű lopás gyanúja miatt indult eljárás egy fiatal férfi ellen, a rendőrök el is fogták a tettest. Az elkövető több mint tíz esetben tulajdonított el csokoládét és egyéb élelmiszereket nagyáruházakból. Az egyenruhások az üzletek kameráinak képei alapján azonosították a férfit.

Már évekkel ezelőtt a rendőrség látókörébe került az a férfi, akit nemrég sorozatos lopás miatt elfogtak. Akkor is többször lopott, valamint garázdálkodott is. Most azonban nagyáruházakat célzott meg, és azokból több esetben csokoládét, édességeket, valamint egyéb élelmiszereket tulajdonított el. Szabálysértési értékre elkövetett üzletszerű lopás gyanúja miatt indult ellene eljárás.

„Ózd nagyáruházaiban anyagi haszonszerzés céljából bement, fizetés nélkül távozott. Tartós élelmiszert, csokoládét fizetés nélkül hozta ki a kabátjába rejtve. Több mint tíz eset kapcsán a látókörünkbe került a fiatal elkövető, akit a kollégáim a kamerafelvételek alapján beazonosítottak” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A hivatalvezető azt is elmondta, hogy a fiatal, húsz év körüli férfit az egyenruhások gyorsan elfogták, majd előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és gondoskodtak előzetes letartóztatásáról. Az elkövető kis értékű tárgyakat tulajdonított el, így szabálysértési eljárás keretében vizsgálódnak.

Ha a boltokban, üzletekben bűncselekményen érünk valakit, akkor ne féljünk hozzászólni, esetleg megállítani, és minden esetben szóljunk a biztonsági őrnek. Ezekben az üzletekben egyébként a leghatékonyabb módja az elkövetők kilétének felderítésének az, hogyha kamerarendszert telepítenek, hiszen a rendőrök ezeknek a képei alapján tudják a legjobban beazonosítani a bűnelkövetőket.

Vissza