Kijárási korlátozás2020. április 7. (kedd) 19:00 - Városnews/9185_0_300.jpgBár kevesebb embert látni a városban, egyre többen veszik lazábban a kijárási korlátozást. A helyiek véleménye vegyes ezzel kapcsolatban, azonban vannak olyan időszakok, amikor sok ember tartózkodik az utcákon. Az operatív törzs holnap tesz javaslatot a kormánynak a hamarosan lejáró kijárási korlátozás esetleges folytatásáról, szigorításáról vagy megszüntetéséről.

Az elmúlt napokban a meleg és napos tavaszi időjárás hatására egyre több embert látni a városban járkálni, a még március 28-án elrendelt kijárási korlátozás ellenére. A helyiek főleg maszkokkal és kesztyűkkel próbálnak védekezni, de több olyan embert is látni, aki nem visel ilyen védőeszközöket. Az általunk megkérdezettek véleménye vegyes a kijárási korlátozással kapcsolatban.

„Jó, ha kevesebben vannak, mert terjed ez a járvány. Inkább kevesebben legyünk, és tartsuk egymástól a 3 vagy 1,5 métert. Szóval jó, hogy így van” - mondta Rusznyák Sándor.

„Szerintem kevesebben, de hát van, aki meg nem is figyel a dolgokra, amire kéne, mert se maszkot nem vesznek fel, tolonganak a másik után. Csak az az egy baj van, hogy az idősek jönnek, mivel kilenctől lehet jönni csak, és akkor kiflit már nem kapunk ilyenkor, mert már olyan kifli nincsen” - nyilatkozta Porenpovics Jánosné.

„Szerintem kevesebben vannak, és én mindenkin látok maszkot hála istennek. Örülök neki, hogy betartják” - emelte ki Szabó Imréné.

Az utcákon és a boltok környékén délelőtt főként az idősebb korosztályt látni. Ők főként vásárlás céljából hagyják el otthonaikat. A nagyobb áruházak környékén sokkal kevesebben vannak, mint általában. A posták és gyógyszertárak előtt azonban most többen várakoznak. Az egyik üzlet eladója elmondta, hogy a közelgő ünnep miatt is sokan vásárolnak az ilyenkor hagyományosnak mondható ételekből.

„Jóval kevesebb a vásárló, mint az átlagos napokon, mert be van az idő osztva, hogy ki mikor vásárolhat. Egyre többen be is tartják, és úgy érkeznek a vendégek. Azt veszem észre, hogy egyre türelmetlenebbek, ahogy ez a bezártság mindenkit kikészít. Ennek minél hamarabb legyen vége, tehát ezt várjuk” - hangsúlyozta Halász Éva, eladó.

A kijárási korlátozás eredetileg április 11-én, szombaton ér véget. Az operatív törzs ezért holnap tesz javaslatot a kormánynak annak esetleges folytatásáról, szigorításáról vagy megszüntetéséről. Addig is fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket a járvány megfékezése érdekében. Maradjunk otthon és mossunk folyamatosan kezet, ha pedig mégis muszáj kimozdulni, tartsuk a megfelelő távolságot egymás között.

Vissza