A megelőzés érdekében (képgalériával)2020. április 2. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9174_0_300.jpgSzájmaszkokat adtak át a város vezetői ma délelőtt az Ózdi Mentőállomás, és az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület részére. Mindkét szervezet munkatársai a járvány miatt fokozottabban ki vannak téve a fertőzés veszélyének. Ezért kiemelten fontos ezeknek az eszközök a használata egészségük megőrzése érdekében.

Speciális anyagból készült szájmaszkokkal járult hozzá a város vezetése az Ózdi Mentőállomás, illetve az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület munkatársainak egészségügyi védelméhez. A számos ponton szolgálatot teljesítő mentősök, illetve polgárőrök ugyanis fokozott veszélynek vannak kitéve. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett feladataik ellátása során ugyanis jóval több személlyel kerülnek kapcsolatba, ami nagyobb kockázatot jelent. Az egészségvédelmi eszközöket a civil egyesület nevében dr. Abu Kamar Ata vette át Janiczak Dávid polgármestertől.

„Nagyon nehézkes még mindig a maszkoknak a beszerzése, és horrorisztikus árakon adnak olyan maszkokat, amik megfelelő védelmet nyújtanak, és a kapacitással is probléma van. Jelenleg Miskolcról tudtunk berendelni ötszáz darabot ezekből a fajta szájmaszkokból. Ezek rendelkeznek bizonyos tanúsítvánnyal, az áteresztőképességük elég jónak mondható. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy valamilyen szinten azért mégiscsak véd a cseppfertőzés ellen” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester elmondta, folyamatosan figyelik a lehetőségeket, több céggel is kapcsolatban állnak. Fontos, hogy a lehető leghamarabb sikerüljön elérhető áron maszkokhoz jutni. Ha ez megvalósulna, úgy a lakosság részére is tudnának biztosítani a megelőzésben hasznos eszközökből. Jelenleg azonban még nem érkezett megfelelő ajánlat. Addig is kiemelten fontos, hogy azok, akik a frontvonalban vannak, mindenképpen védve legyenek, hiszen ők valamennyiünk érdekében dolgoznak.

„Most jelen pillanatban a kórházi beléptetésben segítünk. Ott két polgárőr teljesít szolgálatot, és a rendészettel is együttműködünk. Nem engedjük be azokat a személyeket, aki bennünket, vagy a tömeget megfertőzhetnék. Méréseket is végzünk a kórháznál” - nyilatkozta dr. Abu Kamar Ata, az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke.

A polgárőrség önkéntesei a bevásárló központok, áruházak közelében, illetve a különböző karitatív szervezetek adományosztásainál is jelen vannak. A szájmaszkok, kesztyűk viselése kapcsán az a tapasztalat a lakosság tagjai egyre inkább használják az egészségvédelmi eszközöket, ám az otthon maradással még vannak problémák. Az önkormányzat által, az idős lakosság számára meghirdetett segítségnyújtás kapcsán pedig megtudtuk, hogy a rendszerben eddig részt vevőkön kívül mostanáig 72 fő jelentkezett ellátásért. Ezért a polgármester arra biztat mindenkit, hogy a kiküldött szórólapokon feltüntetett telefonszámokat hívja föl, és éljen ezzel a lehetőséggel.


174_0_t 174_1_t 174_2_t 174_3_t
174_4_t 174_5_t 174_6_t 174_7_t
174_8_t 174_9_t 174_10_t 174_11_t
174_12_t 174_13_t 174_14_t 174_15_t
174_16_t
Vissza