Díjmentes megjelenés (képgalériával)2020. április 1. (szerda) 19:00 - Városnews/9169_0_300.jpgIngyen hirdethetnek a Ózdi Városi Televízió képújságjában a házhoz szállítást vállaló élelmiszert forgalmazó piaci árusok. A lehetőség bevezetésével az önkormányzat és a televízió szerkesztősége azt reméli, hogy ez majd valamelyest mérsékli a kereskedők forgalomkiesését. Egyébként aki otthonról vásárol, csökkenti a járvány terjedésének kockázatát is.

Március 28-án, szombaton a Városi Piac környéke teljesen kihalt volt. Az önkormányzat a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében döntött a bezárás mellett. Azonban ez még nagyobb terhet rótt, azokra a kereskedőkre, akik ott árusítanak.

Czine László 1992 óta erősíti az eladók táborát. 1985-től foglalkozik palántaneveléssel, nála legalább harmincféle konyhakerti növény található, szinte minden van, amit ki lehet ültetni. A sátrakban többek közt paradicsomot, paprikát és salátákat termeszt. A jelenleg kialakult helyzet neki is veszteséget jelent.

„Végül is közmunkában vagyok fent a Drótos-tetőn, arra vigyázok. Tehát az a főállásom, és amellett csinálom ezt. Tehát gyakorlatilag ez nagyon fontos, mert közmunkabérből elég nehéz megélni” - nyilatkozta Czine László, őstermelő.

Ő egyike azoknak az őstermelőknek, aki a városi televízió Háttér című műsorából tájékozódott arról a lehetőségről, amely szerint azok a piaci árusok, akik vállalják a házhoz szállítás lehetőségét az érvényben lévő higiéniai szabályozások figyelembevételével, ingyenesen hirdethetnek a képújságban. Két nap alatt már számos érdeklődő e-mail érkezett. Barna Richárd alapesetben teákat és gyógynövényeket árul a piacon. Most otthonában várja a megkereséseket, és egyeztetés után elviszi a megadott címre a kiválasztott termékeket. Már az ő elektronikus oldala is megtalálható a képújságban. Abban bíznak, hogy a kereskedés ilyen formája valamelyest élénkítheti a piaci árusok forgalmát a nehéz időkben.

„Az önkormányzattal karöltve arra gondoltunk, hogy mivel a veszélyhelyzetben a Városi Piac bezárta kapuit, hogy a magunk módján segítünk az eladóknak és a vevőknek abban, hogy egymásra találjanak. Egy ingyenes képújságoldat biztosítunk, minden olyan árusnak, aki normál esetben a Városi Piacon árult, ahol elmondhatják üzenetüket a vevőknek, és ezt az ingyenes lehetőséget egészen a veszélyhelyzet fennállásáig biztosítjuk” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízó főszerkesztője.

Várják a feltételeket elfogadó piaci élelmiszer kereskedők jelentkezését az info@ozdimedia.hu e-mail címen, valamint a 06-48/572-114-es telefonszámon is érdeklődhetnek hétfőtől péntekig reggel nyolctól délután négy óráig. Az árusok egyéb felmerülő kérdéseikkel a 20/217-7128-as mobilszámon a piacfelügyelőt is elérhetik.


169_0_t 169_1_t 169_2_t 169_3_t
169_4_t 169_5_t 169_6_t 169_7_t
169_8_t
Vissza