Hasznos támogatás (képgalériával)2020. március 31. (kedd) 19:00 - Híreknews/9166_0_300.jpgÉlelmiszercsomagokkal segít a helyi fiataloknak a Református Szeretetszolgálat. Az akció keretében 52 adag ételt és vitamint osztanak szét a Van Helyed Alapítvány tehetséges, de hátrányos helyzetű diákjainak támogatására. A helyi szervezet megalakulása óta a gyerekek oktatásával, felzárkóztatásával foglalkozik, de most úgy érezték, hogy tárgyi adományokkal is szeretnének hozzájárulni a fejlődésükhöz.

Szinte talpalatnyi hely sem maradt szabadon ma délelőtt a Református Szeretetszolgálat ózdi irodájának folyosóján. Az előre összeállított, mintegy tízezer forint értékű csomagokban minden olyan alapvető élelmiszer megtalálható, amelyet egy nélkülöző család hasznosítani tud. Fontos, hogy vitaminokat is helyeztek el a pakkokban, hiszen ezek a betegségek elleni védekezésben is nagy szerepet kapnak.

„A krízishelyzetre való tekintettel nagyon sok adománykérelem érkezik a szervezetünkhöz, amit országos szinten is próbálunk teljesíteni. Hátrányos, nehéz helyzetben élő családoknak, időseknek segítünk az utóbbi időszakban” - mondta Horváthné Sebestyén Márta, a Református Szeretetszolgálat területi adománykoordinátora.

A kezdeményezés a Van Helyed Alapítvány nevéhez köthető, hiszen ők fordultak a Református Szeretetszolgálathoz. A helyi szervezet egyébként sok tehetséges fiatalt és azok családjait támogatja, így tisztában van a szükségleteikkel. A mostani akció segítségével az ő helyzetüket próbálják megkönnyíteni. Leginkább az oktatásban vesznek részt, de a hétköznapi élethez is próbálnak segítséget nyújtani.

„A Van Helyed Alapítvány 52 családot támogat, akikkel intenzív kapcsolatunk van. Jelenleg 52 csomagot kapunk a Református Szeretetszolgálattól, ezt a holnapi nap folyamán ki fogunk osztani a rászoruló családok számára. Ezen kívül is folyamatosan várjuk a felajánlásokat, gyűjtünk tartós élelmiszert, gyógyszereket, informatikai eszközöket és ezekkel támogatjuk a családokat” - emelte ki Ruszó András, a Van Helyed Alapítvány lokális központjának vezetője.

Akik segíteni szeretnék a Református Szeretetszolgálat munkáját, a 1357-es szám hívásával tehetik meg mindezt. Így 500 forinttal járulnak hozzá a célok eléréséhez. Emellett a jobbadni.hu weboldalon is indult egy gyűjtés a koronavírus károsultjainak javára. Ebbe is bárki becsatlakozhat, hiszen nagyobb boldogság adni, mint kapni.


166_0_t 166_1_t 166_2_t 166_3_t
166_4_t 166_5_t 166_6_t 166_7_t
Vissza